Annons

En flytt av högskolan är bortom allt förnuft

Stort tack Bengt Nilsson, Fjälkinge, för din insändare i Kristianstadsbladet (16/1). Jag tror att alla sunt tänkande människor håller med dig till hundra procent, skriver Eddie Wettemark angående en eventuell flytt av Högskolan Kristianstad..
Högskolans lokalisering • Publicerad 17 januari 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Dyrt och dumt, tycker skribenten om en eventuell flytt av högskolan till badhustomten.
Dyrt och dumt, tycker skribenten om en eventuell flytt av högskolan till badhustomten.

Jag har pratat med många kloka människor, om hur tokigt det hela är, men alla har avfärdat hela idén med ”att det är så korkat, att det inte förtjänar någon debatt. Det kommer ändå inte att bli något av det”. Jag hade nog hoppats på det, men debatten fortgår tydligen, och det gör oss alla oroliga. Var finns det sunda förnuftet? Vi trodde ju först att det var ett aprilskämt, men tydligen ger sig inte Håkan Pihl.

Hela idén med en högskola är ju att man ska engagera sig i sina studier, helst ostört, för att nå sina mål i framtida yrken. Då behöver man studiero.

”Det framstår alltmer som om han vill ha ett monument över sig själv, och då är det mycket billigare och bättre för alla, att han får en bronsbyst i Tivoliparken.”
Annons

Sedan finns det ett antal organisationer och företag som bland annat Krinova, som har nära kopplingar till högskolan. Då skulle man behöva flytta även dessa. Hela idén är absurd och saknar helt någon logik eller förnuftsmässigt genomtänkt plan.

Alltsedan Håkan Pihl blev rektor, har han drivit den här frågan. Det framstår alltmer som om han vill ha ett monument över sig själv, och då är det mycket billigare och bättre för alla, att han får en bronsbyst i Tivoliparken.

När man pratar med politiker, så avfärdar de allt som har med en flytt att göra, men varför kan man då inte ge ett rakt besked till denne Håkan Pihl: ”Du är helt fel ute, både filosofiskt och ekonomiskt”. Det sista är ju också märkligt: Man kan tydligen vara rektor för en högskola men kan inte räkna och tar inget ansvar för andras pengar, det vill säga skattepengar. Om dessa kommer från staten eller kommunen spelar ingen roll, det är iallafall skattepengar.

”En nära medarbetare till Håkan Pihl har räknat ut, att en flytt skulle kosta över 40 miljoner. Vilket ansvar har Håkan Pihl för dessa kostnader?”
Håkan Pihl, högskolans rektor.
Håkan Pihl, högskolans rektor.Foto: Lasse Ottosson

En nära medarbetare till Håkan Pihl har räknat ut, att en flytt skulle kosta över 40 miljoner. Vilket ansvar har Håkan Pihl för dessa kostnader?

Att sedan platsen för hans önskade flytt, redan är överetablerad med parkeringsmöjligheter och hela trafiksituationen, gör att notan förmodligen inte slutar med dessa 40 miljoner.

Så gör en liten staty över Håkan Pihl i Tivoliparken, för det är ju egentligen det som driver hans ogenomtänkta planer.

Eddie Wettermark

Orolig Kristianstadsbo

Annons
Annons
Annons
Annons