En skolskandal på Österäng

Debatt • Publicerad 5 juni 2014

Äntligen lyfter Kristianstadsbladet på täcket när det gäller tillståndet i våra skolor. Det visar att det inte är skattenivån som avgör resultatet.

Kristianstad har en relativt hög skolpeng/individ och ett i genomsnitt svagt resultat i förhållande till övriga landet.

Det handlar mycket om bristande ledarskap och organisationskultur som på sina håll helt saknar respekt för individerna.

Den 28/5 var det vanlig skoldag, eleverna gick till Österängsgymnasiet i klass 2 för att ha 5 timmar enligt schemat med 3 olika ämnen och lärare. Ingen lärare kom till någon av lektionerna – inget meddelat i förväg.

I ämnet fysik på nivå 2 är det elever från två olika klasser, dessa hade gjort labrapporter på gjord uppgift. Alla utom en underkända. Överhuvudtaget har det till och från varit för hög frånvaro på lärarna. Skulle vara intressant att få del av den frånvarostatisktik i skolan som alla organisationer bör ha över sina anställda.

Denna attityd mot elever är en av huvudanledningarna till varför tre av tio inte får slutbetyg i gymnasiet. (Många föräldrar vågar inte skriva/säga något om verkligheten i eget namn av rädsla för att barnen ska bli föremål för hämnd – vilket också säger något om skolkulturen ända sedan dagis)

Lina Campbell
Besviken förälder
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.