En social gemenskap

Debatt • Publicerad 11 juni 2014
Bilbingo är en trevlig sysselsättning.
Bilbingo är en trevlig sysselsättning.Foto: Foto: Privat

Vi är några bilbingoglada pensionärer som tycker att bilbingo är trevligt. Man får stimulans och träffar andra trevliga människor.

Bilbingo passar många människor. Man kan sitta på en stol utanför bilen i solskenet tillsammans med andra och spela. Eller kan man sitta inne i bilen om det är dåligt väder.

Både före spelet och under pausen blir det många tillfällen till social samvaro och gemenskap – igenkännande hej och vinkningar, samtal och diskussioner om hur det gått med egna spelet. På blockens sista spel kan man vinna en högre summa på full bricka än på de övriga 11 spelen.

Bilbingo spelas nu på många orter, på olika dagar och med olika vinstlistor. Gualövs IF gjorde under sex måndagskvällar ett försök med bilbingo – en trevlig plats med trevliga bingospelare och funktionärer. Tyvärr meddelade föreningen efter bingospelets slut i måndags att man inte kunde fortsätta med bilbingot längre eftersom man inte fick tillräckligt med respons.

Ett varmt tack till er som var engagerade i Gualövs bilbingo och som förgyllde de här måndagskvällarna med ett trevligt bemötande.

Vill med dessa rader slå ett slag för sommartraditionen bilbingo och samtidigt tacka alla engagerade personer på de olika bilbingo-platserna som ser till att vi får möjlighet till att uppleva detta spännande, stimulerande och trevliga arrangemang under sommaren. Tack även till er föreningar som förlänger bilbingosäsongen en bit in på hösten.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Lena och Erik Holm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.