Annons

Era stolar står tomma samtidigt som ni vill styra en kommun!

När jag läste Moderaternas insändare höjde jag på ögonbrynen!
Förhandling • Publicerad 1 november 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi Sverigedemokrater har lovat våra väljare att genomdriva sverigedemokratisk politik, skriver Filip Persson, gruppledare för SD i Bromölla.
Vi Sverigedemokrater har lovat våra väljare att genomdriva sverigedemokratisk politik, skriver Filip Persson, gruppledare för SD i Bromölla.Foto: Mikael Persson

Vi i SD tog kontakt med M förra veckan och var beredda att ta ett omtag i förhandlingarna, men ni i M var inte intresserade utan det enda svar vi fick va den här urusla insändaren. Era väljare förtjänar en förklaring.

Ni i Moderaterna får det att framstå som att vi kom med det ena hotet och kravet efter det andra. Varför rannsakar ni inte er själva? Ni har varit väldigt tydliga i att ni inte kommer dela på något ansvar, utan att samarbetspartierna måste lämna över allt ansvar till er. Ni gjorde även gällande att en av era många ”röda linjer” var att vi skulle anta er budget i sin helhet. Varför nämner ni inte det? Eller varför nämner ni inte att vi skulle anta er så kallade ”förändringsresa” utan förbehåll? Alla inspel vi hade kastade ni i papperskorgen.

Annons

I min värld så bygger man politiska styren på ödmjukhet och kompromissvilja. Vi var beredda på att släppa fram ett moderat kommunalråd och moderata utskottsordföranden samt moderat politik. Men ni nöjde er bara om ni fick hela kakan. Vi och våra väljare skulle bara få dela på de smulorna som blev över. Vi Sverigedemokrater har lovat våra väljare att genomdriva sverigedemokratisk politik och vi kommer aldrig bli en dörrmatta till något styre.

”Då måste du ha missat att du blev invald som vice ordförande i utskottet för en månad sedan!”

Jag vill även vara tydlig i att när en förtroendevald lekmannarevisor är en del av Moderaternas förhandlingsgrupp och skriver under en insändare undergrävs revisionens viktiga roll i ett demokratiskt samhälle. Särskilt när du, Joachim, själv påstår dig värna om det viktiga uppdrag revisionen har som en oberoende funktion. Det visar bara på att det är tomma ord från dig.

Moderaterna säger även att vid en förhandling handlar det om att skapa tillit för uppdraget och till de medverkande. Det stämmer. Tillit byggs även över tid. När era stolar står tomma på kommunstyrelsen och ni väljer att inte dyka upp på utskottens sammanträden så skapas däremot inte någon tillit eller förtroende. Vid det senaste kommunstyrelsen påstår du, Mikael, att du inte är insatt i Samhällsbyggnadsutskottets arbete eftersom du inte är invald där. Då måste du ha missat att du blev invald som vice ordförande i utskottet för en månad sedan!

Det är tråkigt när era politiker tror att de politiska sammanträdena är ett öppet hus där man kan delta när man behagar. Väljarna förtjänar politiker som inser att det är en ära att vara förtroendevald och att uppdragen man åtar sig ska respekteras.

Detta blir vår slutreplik men vi kommer jobba för vår politik och våra väljare. Vi stänger aldrig några dörrar för samarbete med något parti.

Filip Persson (SD), Gruppledare

Annons
Annons
Annons
Annons