Ernst-Henry: ”Det var absolut inget fel på personalen”

Veckans första jourhavande domineras av kommenterar till olika valutspel. Ett annat ämne är svårigheter kring att tipsa polisen.
Publicerad 3 september 2018
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Maja Suslin/SCANPIX

En ”Parkstadsbo” har haft svårt att komma fram till polisens växel. Vid tre tillfällen har hon ringt 11414 för att anmäla trafikbrott eller ge tips om misstänkt stöldgods. Samtliga gånger har hon fått vänta en lång tid.

– Förra veckan satt jag först i kö 20 minuter till receptionisten. Sedan blev jag kopplad till någon och fick höra att kötiden var 31 minuter dit.

”Parkstadsbon” vill gärna bidra till polisens arbete, men ser problem med de långa väntetiderna.

– Hur kan de tror att man vill ringa och anmäla något om det tar så lång tid? De får nog anställa fler receptionister.

Kristianstadsbladet har sökt Nationella kontaktenheten vid polisen, som skulle återkomma med en kommentar. Så har inte skett under måndagen.

Signaturen ”Sibbhultsbo” har följt replikskiftet mellan Anders Bengtsson (S) och Andréas Söderlund (M) på debattsidorna. Politikerna diskuterar bland annat om Folkets hus i Sibbhult ska rustas upp eller inte. Sibbhultsbon anser att platsen utgör en viktig samlingspunkt och ger själv ett syrligt och ironiskt förslag.

– Om nu Andréas Söderlund tänker att kommunens skattepengar inte ska läggas på Folkets hus, så kan Moderaterna alltid ta av sin egen kassa.

Siv ställer sig undrande till socialdemokraternas löfte om fem dagars extra ledighet till barnfamiljer.

– Hur kan de lova detta med en kostnad på 5,4 miljarder samtidigt som svårt  funktionshandikappade får nedskärning av assistans och föräldrarna får hjälpa dygnet runt?

Ernst-Henry följer också valdebatterna med stort intresse.

– Stefan Löfven lovar miljarder hit och dit, sjukvård och skola är det mest populära. Det upprepas gång på gång. Jag vet inte om han tror på det själv. Förmodligen kunde han lika gärna dragit den om Rödluvan.

Egna erfarenheter med sjukvården har gjort Ernst-Henry skeptisk till alla löften. Hösten genomgick han en hjärtoperation som gick bra. Men under de efterföljande sex veckorna på CSK fick han uppleva den stress som vårdpersonalen får utstå varje dag.

– Jag såg vad underbemanning innebär. Efter operationen hade jag svårt att äta och min mat bars in och ut, i stort sett orörd. Men ingen hade tid att uppmärksamma det.

Ernst-Henry gick ner från 75 till 67 kilo under tiden på sjukhuset.

– Det var absolut inget fel på personalen. De hann helt enkelt inte bara med.

Lukas ErnrydSkicka e-post