GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ett gigantiskt kontorshus hör inte hemma i Hässleholm

Svar på Anders Wåhlins debattartikel med rubriken ”Det behövs fler som Jacob Karlsson som vågar satsa”, publicerad den 7 januari.
Nybyggnationer • Publicerad 10 januari 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det räcker med en 'Pärla' stan.”
”Det räcker med en 'Pärla' stan.”Foto: Kristina Höjendal

Jag har aldrig påstått att det inte går "att kombinera gammal och modern stil på ett smakfullt sätt", det har även andra byggherrar än Karlsson bevisat.

Däremot så har Karlsson "misslyckats" på området. Jag tänker närmast på det "svartbygge" som står utmed Vankivavägen, med rostiga plåtar på balkongerna.

Inte ens de nonfigurativa utsmyckningarna förmår ändra på intrycket. Dessutom får inte heller det pågående bygget längre ner på T4-området något skönhetspris. Här har arkitekten haft en dålig dag!

”Att säga nej till projektet med det gigantiska kontorshuset på Hantverkaregatan måste vara en självklarhet bland i stort sett alla hässleholmare.”

Beträffande huset som byggdes på platsen där Musikpaviljongen stod, så hade "förlusten" kunnat undvikas om huset i stället byggts där den står nu.

Jag ifrågasätter inte Karlsson och hans finansiärers framtida "existens" på Hässleholmsmarknaden för byggnation, däremot tror jag att jag är överens med skattebetalarna om att inte "subventionera" vissa byggherrar.

Att påstå att han kompenserar "subventionerna" med den skatt som han betalar till kommunen är befängt, vem betalar inte skatt, förutom de som inte arbetar?

Att säga nej till projektet med det gigantiska kontorshuset på Hantverkaregatan måste vara en självklarhet bland i stort sett alla hässleholmare.

Det hör inte hemma i den miljön, trots byggnadsnämndens godkännande 2010. Det räcker med en "Pärla" i stan, ytterligare en som är cirka 25 meter högre tror jag inte tilltalar någon och som dessutom inte kommer att innehålla en enda bostad, vilket föreskrivs i bygglovet.

För undertecknad är det ett anständighetskrav att det går att överklaga detta bygglov, av främst de närboende som kommer att drabbas. Troligtvis kommer inte heller angivna parkeringsplatser att uppfyllas.

Lars Nord, Hässleholm

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.