Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ett stort grattis till vår kung

Kung Carl XVI Gustaf fyllde 75 år på lördagen, den 30 april – GRATTIS!
Kung Carl XVI Gustaf fyllde 75 år på valborgsmässoafton.
Kung Carl XVI Gustaf fyllde 75 år på valborgsmässoafton.
Foto: Anders Wiklund /TT
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi skattebetalare betalar varje år ett apanage till kungahuset.

2020 fick kungahuset 146 miljoner kronor.

För detta ska de betala en hel del personal, och diverse historiska fastigheter.

Vad får vi skattebetalare för detta då? Jo, vi får en legitimitet vid flertalet ceremonier, vi får en stabilitet, vi får en statschef med ett stort kontaktnät och vi har fått ett kungahus som träder fram när regeringen står handfallen vid större katastrofer.

"Vi får en statschef med ett stort kontaktnät och vi har fått ett kungahus som träder fram när regeringen står handfallen vid större katastrofer."

Efter tsunamin 2004, var det KUNGEN som tog till orda, efter terrordådet på Drottninggatan, så var kronprinsessan Victoria där dagen efter.

Reklamvärdet för vårt kungahus har uppskattats till mellan 1-1,5 miljarder kronor årligen....så för oss skattebetalare är det ur ett ekonomiskt perspektiv en synnerligen god affär!

Länge Leve Kungen !

Magnus Svensson

Läs mer