Färlöv och Vinnö märker ingen cykelvänlighet

Miljömålen Artikeln publicerades
Färlöv och Vinnö har länge efterfrågat cykelväg till Kristianstad och Önnestad.
Foto: Magnus Andersson/TT
Färlöv och Vinnö har länge efterfrågat cykelväg till Kristianstad och Önnestad.

Enligt Magnus Lund så behöver kommunen ta krafttag för att snabbare nå miljömålen. Bland annat säger han att kommunen satsar på att bli mer cykelvänlig. Men det stämmer inte. Vi i Färlöv och Vinnö är också en del av kommunen och har länge efterfrågat cykelväg till Kristianstad och Önnestad.

Idag är det direkt livsfarligt att cykla på dessa vägar. I Önnestad finns högstadiet, idrottshall och tågstation men man måste ha bil för att ta sig dit även om det bara är tre kilometer. Pierre Månsson och co verkat inte vara intresserad av att hitta en lösning, utan varje gång vi har dialogmöte så flyttar man fram tiden då det skall genomföras, det har man gjort de senaste 25 åren och skyller på Trafikverket. Vi förstår inte varför inte kommunen kan investera i detta själva som man gjort i andra delar av kommunen.

Ni verkar ju ha gott om pengar till andra investeringar. Vid vårt nästa dialogmöte i slutet av oktober förväntar vi oss att ni tar de krafttag som Magnus Lund efterlyser och löser problemet med cykelvägen. Ni behöver inte säga att ni tar frågan vidare när vi träffas för den har vi ställt redan nu. Det ett svar vi vill ha.

Angående grönområden här ute, vad skall dom användas till?

Det går ju inte att vistas på dom som dom ser ut. Dom förfular byarna i stället för som det var tänkt att dom skulle försköna byarna.

Vi ser fram emot att ses på dialogmötet i oktober och förväntar oss svar.

Rune och Berit Persson

Vinnö

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.