unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Fegt att skylla på våra gamla

De äldres fel? Nä, tror inte det.
De äldres fel? Nä, tror inte det.
Foto: Gorm, Kallestad
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag häpnade när jag läste lördagens KB och tog del av ekonomichefen vid Bromölla kommuns påstående att det skulle vara våra äldre som är orsak till de ekonomiska problem som tornar upp sig.

Dom som idag är gamla har jobbat och slitit för att bygga upp det fina Bromölla vi hade förr. Dom har dessutom jobbat ihop till sina pensioner och ett drägligt liv på ålderns höst.

Alla med öppet sinne vet att det är migrationsrelaterade kostnader som nu får kommun efter kommun att gå på knäna. Allt färre närande skall betala för allt flera tärande med andra ord. I Bromölla förstärks detta av dyrköpta investeringar och slösaktiga tjänstemäns vidlyftiga affärer. Att ställa våra gamla vid en medial skampåle tycker jag är både fel och skamligt.

Skäms!

Lars Nilsson, Bromölla