Annons

Finns rätt antal sjuksköterskor och övrig vårdpersonal?

Vad är det som leder till att vi år från år får läsa om hur svårt det är att bemanna sjukvården rätt?
Sjukvård • Publicerad 6 augusti 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Regionstyret utlovar 3 500 nya sjuksköterskor och har under första året minskat med 250, skriver Leif Johansson.
Regionstyret utlovar 3 500 nya sjuksköterskor och har under första året minskat med 250, skriver Leif Johansson.Foto: isabell Höjman/TT

Finns rätt antal kompetenta sjuksköterskor och övrig vårdpersonal till våra sjukhus? Beror det helt enkelt på att regionens politiska ledning och övriga tjänstemän/-kvinnor besitter för låg kompetens? Är det så att regionens politiker hamnat i regionpolitikern för att man inte kunnat försörja sig på annat sätt?

Det måste vara någon allvarlig brist i den interna kompetensen och kommunikationen när man utlovar 3 500 nya sjuksköterskor och under första året minskat med 250, men utökat antal administratörer igen.

”Med kompetenta ledare och chefer som kan utveckla vården till den vård vi är förtjänta av att få för våra skattepengar.”
Annons

Denna kompetensbrist bland regionens politiker, oavsett politisk färg, och tjänstemän leder till att vi medborgare får sämre vård, får utstå ett större lidande om vi blir sjuka och i värsta fall riskerar livet!

Och personal inom vården som mår dåligt.

Vad göra? Lägg ned regionerna och rensa ut politiker och tjänstemän/-kvinnor och bygg upp en helt ny statlig organisation. Med kompetenta ledare och chefer som kan utveckla vården till den vård vi är förtjänta av att få för våra skattepengar.

Leif Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons