1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Folkhälsomyndigheten har tagit makten

Som politiken är idag finns det ingen regering och ingen opposition. Varken på riksnivå, kommunal- eller regionnivå. Opposition och regering låter Folkhälsomyndigheten diktera och stänga ner samhället. Och låsa in 70-plussare som skall vara hemma och helst inte gå och handla. Även äldre rutinerade politiker skall vara tysta, skriver Agne Ingvardsson, Framstegspartiet i Osby.
Malin Grape, enhetschef på Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell, statsepidemiolog.
Foto: Anders Wiklund/TT

Nu har Folkhälsomyndigheten tagit makten och dom folkvalda bara hänvisar till myndigheten. Myndigheten styr inte bara politiken, hela idrottsrörelsen brakar samman. Äldre skall sitta hemma och titta på tv och höra hur många som dör varje dag. Folkhälsomyndigheten har sagt man skall skydda dom äldre, detta har man tjatat om i tre månader men inte ens testat vårdpersonalen på äldreboenden.

Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I ”agenda” förra söndagen kom det fram att på en del boenden var det läkare som bestämde över telefon att man skulle inte behandlas med utan lämnas att dö. Det kallas palliativ vård. En anhörig larmade läkaren och hans pappa fick vård och blev frisk på två dagar. Det fanns en professor som varit läkare i äldrevården som menade man kunnat rädda många om om man inte lagt dom i palliativ vård. Är det så man skall skydda dom gamla på äldreboenden? Kommer det en ny pandemi kanske det blir en annan myndighet, polis eller försvarsmyndigheten som får makten att styra.

Men pensionärerna är inte helt bortglömda Pensionsmyndigheten lovade sänka pensionerna vid årsskiftet med en och halv procent. Däremot är företagen väl omhändertagna, politikerna tävlar sin sinsemellan att ösa miljarder över företagen, risken med detta är troligen många oseriösa stoppar pengar i egna fickor och länder blir bakrutt.

Vilka som blir drabbade är lätt räkna ut det blir dom fattiga och vanliga pensionärerna!

Agne Ingvardsson

Framstegspartiet Osby

Läs mer

Sport

Bittert slut för storspelande målvakten

”sover nog inte så bra inatt”

Sport

Mjällby föll efter straffrysare – cupsagan över

Malmö till cupfinal mot IFK Göteborg.

Kristianstad

Ny restaurang har öppnat i naturskön miljö

Restaurangansvarige: ”Här kan barnfamiljer spendera hela eftermiddagen”

Live

MFF straffade Mjällby i cuprysare

Läs Bladetsportens liverapportering.

Gårdsrånen

Ingen döms för rånet mot Carl Piper

Går inte att bevisa vilka rånarna var.

Gårdsrånen

Gårdsrånarna döms till fängelse

Längsta straffet får 30-åringen - sex och ett halvt år.