Förbjud minkfarmarna

I samtliga opinionsundersökningar som gjorts på temat minkfarmers vara eller icke vara de senaste åren har resultaten varit tydliga.
Debatt • Publicerad 10 januari 2014

En stor majoritet av svenska folket vill förbjuda minkfarmer precis som flera andra Europeiska länder gjort de senaste åren, exempelvis Storbritannien, Nederländerna med flera. Vad minkarna själva tycker om att tillbringa sina liv i en gallerbur för att sedan långsamt gasas ihjäl säger väl sig självt? Det första Alliansen gjorde när de kom till makten 2006 var att riva upp ett förslag som skulle göra minkfarmning omöjligt i Sverige. Sedan dess har de med landsbygdsminister Eskil Erlandsson i spetsen slagits med näbbar och klor för att denna djupt oetiska bransch ska få finnas kvar. Det är dags att vi visar att vi inte accepterar detta längre i landet som en gång hade världens bästa djurskydd.

Mikael Hallqvist
Stefan Ekblad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.