Före detta handlare: ”Varför har inte klädaffärerna större storlekar?”

Jourhavande reporter Artikeln publicerades
Klädbutikerna i stan borde erbjuda större storlekar, tycker en av före detta handlare.
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Klädbutikerna i stan borde erbjuda större storlekar, tycker en av före detta handlare.

En före detta handlare efterlyser större storlekar i klädbutikerna. Själv tvingas hon shoppa via nätet. Även polisen får kritik efter att händelsen där en permobil stals och kördes sönder inte blivit utredd.

Bengt har reagerat starkt på Bromöllabon Svea Lindgrens insändare, där hon föreslår att ett intelligenstest för politiker borde införas.

Bengt är förvånad över att ett sådant inlägg kan få ta plats i tidningen.

– Det är ovanligt kränkande. Det är rent ut sagt förskräckligt, kan man skicka in vad för något som helst? Ska vi skydda vår demokrati och få folk att ställa upp och bli politiker kan man väl inte ta in sådant i tidningen, säger Bengt.

Chefredaktör Jörgen Svensson svarar:

– Jag delar Bengts uppfattning att vi ska vara tacksamma för att så många människor vill ta det oftast tuffa jobbet att verka som politiker. Men jag tror att de tål den typ av svepande kritik som framfördes i insändaren, som nog ska ses mer som ett uttryck för ett allmänt missnöje över hur samhället utvecklas än ett konkret krav på intelligenstest. Dessutom, om man nu är ute efter att skydda vår demokrati tror jag att det måste vara tillåtet att ha synpunkter på politikerna, säger Jörgen Svensson.

En före detta butikshandlare skriver till jourhavande.

”Varför har inte klädaffärerna större storlekar? Ni säger att man ska handla i butikerna. Men nej, jag måste handla via nätet. Förstår ni nu varför affärerna går dåligt?” skriver den före detta handlaren.

I ett annat brev till jourhavande får polisen sig en känga. Detta efter händelsen i slutet av augusti när en permobil stals av ungdomar och kördes sönder. Permobilens ägare polisanmälde händelsen, men saken blev aldrig utredd.

”Jag tycker det är ren ynkedom av poliserna att inte utreda stölden, när det finns vittne. Men då får ni kanske arbeta”, skriver Kristianstadsbon, som själv varit med om en liknande händelse.

”Då stal de mina däck och fälgar i källarförrådet. Men det kom ingen polis, det fanns inga resurser!”

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.