Fortsatt förstörelseraseri

Den här regeringen skröt om hur mycket säkrare vårt land skulle bli, med deras politik. Hur många fler poliser som skulle utbildas och så vidare. Nu ser vi resultatet. Våldet bara ökar och ökar i vårt samhälle, och var finns polisen när de behövs?
Debatt • Publicerad 12 januari 2012

Har alla nya poliser skrivbordsjobb? Hade man minskat ner lite på byråkratin (kopior på allt), så hade fler poliser kunnat vara där de bäst behövs, ute på gator och torg.

Varför har man inte vanliga kontorister till pappersarbetet? Man borde inte behöva vara utbildad polis för det. Fler jobb hade samtidigt alstrats.

I stället för att moderata företrädare som Hans Wallmark och Christer Akej, går ut i tidningarna och skryter om hur förträfflig deras politik är, så borde man ta krafttag mot den allt högre och grövre brottsligheten.

Man borde stoppa all utförsäljning av vård och skola till riskkapitalbolag, varav många ger usel vård, och lika usel utbildning, för att kunna skicka våra skattepengar till något skatteparadis. Var finns M med Reinfeldt och Borg i spetsen då?

Det är både sorgligt och beklämmande att se hur vårt samhälle och välfärd har raserats på bara fem år. Folk har tyvärr stirrat sig blinda på alla jobbskatteavdrag, utan att märka att det de får ut mer, redan har ätits upp av allt högre samhällskostnader, innan det hamnar i deras plånböcker.

Samtidigt får de stackare som inte åtnjuter några avdrag, pensionärer, sjuka och arbetslösa, se sina plånböcker få allt större hål, till läkare, mediciner och resor, för att bara nämna några exempel.

Folk på landsbygden måste nu köra upp 10 000 kronor först, innan de får något milavdrag för arbetsresor. Politiker har fria resor överallt.

Busslinjer dras in till förmån för pågatåg. Inget fel med pågatåg, men de kan knappast ta en runda in i glesbygden, då det saknas räls.

Miljön till trots, så blir alltfler ställda inför ett val, använd bilen, eller flytta till en tätort. Detta är en politik som alltmer avfolkar landsbygden, vilken C påstår sig värna om. Men de är i likhet med både FP och KD bara en svans som hänger efter M, utan att ha något påtagligt att säga till om.

Ska vi verkligen låta detta förstörelseraseri få fortsätta. Vi måste börja ställa våra politiker till svars, och kräva att de lyssnar på folket. Det är mycket hög tid, om det inte ska bli försent.

Nu sitter Moderaterna enbart still i skutan, och låter allt förfalla. Men inget skepp är osänkbart, se bara vad som hände Titanic!

INTERNAL INTERNAL
Inga-Lis Sorsa, Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.