Annons

Förvaltningschefen för skola kör över personalen

I flera år har skolorna i Kristianstad, både grundskola och gymnasieskola, arbetat med digitala verktyg som Chromebook och Google Classroom. Vi lärare och elever är mycket nöjda med Google Classroom och det finns inget enklare och tydligare verktyg för att dela uppgifter med elever idag.
Utbildning • Publicerad 6 februari 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Förvaltningschefen för BUF i Kristianstad har fått för sig att Microsoft är bättre för alla och driver nu igenom att hela skolans organisation ska byta till Microsoft.
Förvaltningschefen för BUF i Kristianstad har fått för sig att Microsoft är bättre för alla och driver nu igenom att hela skolans organisation ska byta till Microsoft.Foto: Alexander Olivera/TT

Förvaltningschefen för BUF i Kristianstad har fått för sig att Microsoft är bättre för alla och driver nu igenom att hela skolans organisation ska byta till Microsoft. Om vi har förstått det rätt så kommer det inte bara innebära en försämrad arbetsmiljö för oss utan även en kostnad på många miljoner kronor. Detta för något som ingen vill. Jo, kanske förvaltningschefen, som verkar ha noll kunskap om hur Classroom funkar i praktiken.

Det finns utvärderingar och rapporter gjorda som tydligt pekar på att Google Classroom är mycket mer användarvänligt för både elever och lärare, men dessa rapporter verkar vara sopade under mattan. Facket protesterat högljutt, rektorerna likaså. Ett byte är obegripligt.

”Det är så otroligt dumt att ta bort något som fungerar väl på grunder som inte håller och till en rejält ökad kostnad.”
Annons

Kan det bero på att IT-avdelningen i kommunen bara kan Microsoft?

Det är så otroligt dumt att ta bort något som fungerar väl på grunder som inte håller och till en rejält ökad kostnad.

Inte nog med det, för det verktyg vi använder för att skriva prov och uppgifter, Trelson Assessment, också kommer försvinna.Det går inte att ha om man inte har Google. Då måste man upphandla ett nytt provverktyg också – vad kostar inte det? På grund av att någon på förvaltningen bara tycker något...

Låt oss lärare ha kvar Google Classroom och Trelson Assessment med våra elever, men ha Microsoft mot övriga verksamheter. Så gör flera kommuner och så borde Kristianstad också göra.

Lärare i Kristianstad

Annons
Annons
Annons
Annons