Frågor kvarstår om Folkets väl

Svar till Björn Widmark ”Här är förslagen igen, Wallentheim”, 28/8.
Debatt • Publicerad 1 september 2014

Björn Widmark kritiserade mig för att inte läst Folkets Väls budget inför 2014. Nu undrar jag om du vet vad Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Hässleholm har sagt i sin budget. Att vi lagt en skattehöjning, 25 öre mer än Alliansen, för att finansiera våra förslag är något vi sagt klart och tydligt inför väljarna.

Du fortsätter återigen att räkna upp ett antal besparingsförslag ni har, bland annat 9 miljoner på den politiska organisationen som kostar 13 miljoner, det innebär väl att endast kommunfullmäktige och kommunstyrelsen blir kvar. Tio miljoner på att lägga ner HIBAB och HTAB, men verksamheten ska väl skötas av kommunen i stället. Vissa administrativa tjänster kan säkert minskas men de flesta jobbar ute i verksamheten med bland annat lokalvård och vaktmästeri och dessa personer behövs verkligen.

De besparingar som Folkets Väl presenterar, säger ni att ni gör för att värna kärnverksamheterna. Trots detta så har ni en stor besparing på Barn- och utbildningsnämnden 2015 med 18 miljoner, något ni inte pratar särskilt högt om, och ytterligare 10 miljoner året därpå. Ni måste väl ha en tanke på var dessa besparingar ska göras, på förskolan, grundskolan, gymnasieskolan eller ska ni lägga ner bygdeskolor?

Ni svarar ju inte heller på hur ni tänker spara på fritid och kultur.

Till sist, jag vet inte hur många gånger jag och partiet måste säga detta, vi kommer att ta ställning till vilka partier vi samarbetar efter att valresultatet kommit. Då bestämmer vårt medlemsmöte detta på ett demokratiskt vis.

Leo Pettersson
Lena Wallentheim, Oppositionsråd Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.