1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Fritidsgården i Nymölla får slå igen

På Strandängen i Bromölla finns det en stor skylt där det står Bromölla satsar på ungdomen. Detta gäller tydligen inte längre i SD-styrda Bromölla, skriver P-E Persson i Nymölla.
Per-Eric Persson, Nymölla.

Efter ett nytt beslut kommer man att säga upp hyresavtalet med K-G Paulsson för fritidslokalen i Nymölla. KGP äger fastigheten och kommunen betalar 174 000 kronor i hyra/år, det vill säga 14 500 i månaden. Fritidsgården drivs av To/Ny IF och vi har öppet två kvällar i veckan från slutet av augusti-mitten av maj med cirka 50 barn/ungdomar samt många föräldrar som besöker oss varje vecka. Allt arbete görs ideellt av medlemmar i To/Ny IF. Tydligen är inte det jobb vi lägger ner värt något, nej det är bättre att panga rutor på Dalaskolan eller på något lekis.

Att som Mats Olsson i KVP skriver "toppstollarna" skulle föreslå detta är ju inte konstigt, men att Socialdemokraterna i det en gång "helröda" Bromölla, lägger ner sina röster gör mig både ledsen och besviken! Eller som min förre granne Olle Seyfied sa ”Det är en skam för församlingen”. Skall bli intressant att höra hur alla föreningsmänniskorna i kommunstyrelsen motiverar detta beslut, för ni är många, det vet jag.

Se till att säga upp hyresavtalet med "ludan" nere vid LB-hus så sparar ni mer. Förhoppningsvis finns det nu många runt om i kommunen som ångrar vilka dom röstade på vid senaste valet! Men som sagt, kan 14 500 kronor i månaden rädda kommunens ekonomi så får väl vi i Nymölla bjuda på det! Vi "skramlar ihop" 50 procent och resterande 50 procent bjuder politikerna på av sina arvoden! Vad säger ni om detta förslag?

Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

P-E Persson

Nymöllabo och med i To/Ny IF

Läs mer

Kristianstad

Efterlängtat besked väntas – då öppnar Danmark gränsen till Skåne

”Skåne ligger under den danska gränsnivån hur man än räknar”

Sport

Mardrömsbeskedet: KDFF-stjärnan missar hela säsongen

”Det är inte roligt att vi blir av med henne.”

Kristianstad

Bil smet från fartkontroll – jakten orsakade ruskigt pådrag

Bilen stoppades och föraren flydde till fots.

Kristianstad

Designrean anpassades efter coronan

Kön till Glashyttan var 1,5 timme lång.

Jourhavande reporter

Cyklist: ”Varför lagas inte pumpen vid rådhuset?”

Viktigt att felanmäla om saker inte fungerar som de ska.

Debatt

Läsartext: Tröttande djurrättsaktivister

i bor mittemot, vissa har semester, andra försöker sova för att orka jobba natt.