Annons

Glada över de 94 procenten som inte röstade på Centern

I Kb/NSk den 29/10 fick vi ta del av Staffan Fredlunds funderingar om hur valet kunde sluta så magert för hans centerparti och även ta del av hans fördomar om oss i SD.
Politik • Publicerad 1 november 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi har lyssnat på vanliga medborgares oro och tankar, skriver de lokala företrädarna för Sverigedemokraterna.
Vi har lyssnat på vanliga medborgares oro och tankar, skriver de lokala företrädarna för Sverigedemokraterna.Foto: Janerik Henriksson/TT

Han fortsätter på sin från tidigare insändare inslagna bana att klistra epitet på oss och nervärdera våra väljare. Vi är allt från ”faktaresistenta” till ”bakåtsträvande” och Fredlund verkar uppriktigt förvånad över valresultatet i Hässleholm och annorstädes.

Han konstaterar bekymmersamt att vi fick nästan 30 procent av rösterna lokalt för att sen trösta sig med de 70 procent som ”trots allt inte röstade på oss”. Sverigedemokraterna i Hässleholm är i så fall glada över de 94 procenten som insiktsfullt nog inte röstade på C.

Annons

Vi vill påstå att det är Fredlund som är i otakt med verkligheten och borde vidga sina vyer i samhället. Några av Sverigedemokraternas viktigaste valfrågor är som bekant migrationen och rättsfrågor. Här har vi lyssnat in vanliga medborgares oro och tankar och vi har fram till nyligen varit tämligen ensamma om detta på den politiska arenan. Vi har ett digert program för att öka tryggheten nationellt och lokalt och arbetet för att implementera detta har redan startats ihop med våra samarbetspartier.

”Vår miljöpolitik sticker ut på nationell nivå genom att vi upptäckt att de största hoten mot klimatet sker genom utsläpp i länder med lägre insikt i miljöproblematik.”

Vi har uppmärksamt fört en dialog med väljarna om oron för bränsle- och elpriser och brytt oss om de boende på landsbygden. Vår miljöpolitik sticker ut på nationell nivå genom att vi upptäckt att de största hoten mot klimatet sker genom utsläpp i länder med lägre insikt i miljöproblematik och att vi därför bör fokusera i första hand på att bidra med vår kunskap där.

Likt ett par andra riksdagspartier gick C till val på att i första hand smutskasta SD och vår politik. Hur det gick med den saken har vi facit på nu och dess partiledare fick stå med lång näsa och avgå. Att bara kritisera andra hjälper oftast föga utan det är bättre att lägga sin energi på problemlösningar och framåtsträvande. Liksom att aldrig tappa respekten och kontakten med sin arbetsgivare – väljarna.

Hanna Nilsson (SD)

Ulf Berggren (SD)

Sven Lundh (SD)

Susanne Lottsfeldt (SD)

Paul Thurn (SD)

Annons
Annons
Annons
Annons