GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Globalisterna skapar en klimatreligiös kvicksand

Svar på Evert i Vångas replik till mig med rubriken ”Vi har försatt oss själva i kvicksand”, publicerad den 4 januari.
Global uppvärmning • Publicerad 13 januari 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Klimatreligionen innehåller de klassiska elementen med en domedagsprofetia och väckelsepredikanter som Greta.”
"Klimatreligionen innehåller de klassiska elementen med en domedagsprofetia och väckelsepredikanter som Greta.”Foto: Henrik Montgomery/TT

När du, Evert I Vånga, använder din tro på Greta Thunberg som argument i klimatdebatten, så bekräftar du miljökämpen Björn Gillbergs ståndpunkt om att klimat-alarmismen mer handlar om tro än om vetande. Han menar att klimat-alarmismen liknar en religiös väckelse - en klimatreligion. Kanske är den ett sekulärt substitut till en helande och betryggande gudstro?

Klimatreligionen innehåller de klassiska elementen med en domedagsprofetia och väckelsepredikanter som Greta. Hon går ut i strid mot vår moderna civilisation, vår demokrati och den fria vetenskapen. Greta har också gudakraften att ange exakt tidpunkt för klimatdomedagen.

Den 24 maj 2019 angav hon tidpunkten för domedagen: ”Om vi inte inom 10 år 221 dagar och 10 timmar har mer än halverat vårt utsläpp av koldioxid, så kommer vi med stor sannolikhet sätta igång en kedjereaktion bortom mänsklig kontroll.”

Klimatreligionen innehåller också religiösa attribut såsom heliga riter och föremål: el-cyklar, elbilar, vindkraft, sugrör av papper, veganism och flygskam. För den religiöse har dessa sakrament framförallt en symbolisk betydelse eftersom de knappast påverkar klimatet.

Klimatreligionen har också tagit upp idén med avlatsbrev, så att man kan köpa sig fri från flygskam genom att betala ”klimatkompensation" och köpa avlatsbrev i form av "gröna elcertifikat”.

De som som har en avvikande tro brukar kallas kättare eller gudsförnekare men i klimatreligionen använder man istället beteckningen "klimatförnekare".

Orsaken till klimatreligionens spridning är du på spåren Evert, när du skriver att politikerna tillber ett ”ekonomiskt system, vars affärsmodell går ut på att maximera allt som det fått vittring på av snabba cash”. Detta ekonomiska system behärskas av den globalistiska finansoligarkin, där Rockerfellerklanen är en av de drivande krafterna, både när det gäller att finansiera klimatforskning och utforma klimatpolitiska åtgärder.

”Med hjälp av Greta och de domedagsprofetior ska vi skrämmas att satsa enorma belopp på en meningslös “historisk omställning”.”

Med hjälp av Greta och de domedagsprofetior som de senaste femtio åren ständigt har predikat att "Vi har bara tio år på oss att förhindra en klimatkatastrof”, ska vi skrämmas att satsa enorma belopp på en meningslös “historisk omställning”. Medan den globalistiska finansoligarkin täljer guld så får vi vanliga skattebetalare el-brist, dyrare el, dyrare bränsle, dyrare drivmedel och dyrare transporter och samtidigt tvingas vi att betala mångmiljardsatsningarna på ohållbara klimatprojekt.

Jag har all respekt för människors tro och samtalar gärna med till exempel. Jehovas Vittnen, även om jag vet att en saklig och vetenskapligt grundad argumentation varken är möjlig eller önskvärd när det gäller religiösa föreställningar. Detsamma gäller klimatreligionen, men till skillnad från Jehovas Vittnen, vars frälsningslära knappast påverkar vår ekonomi eller vårt välstånd, så har klimatreligionen en förödande inverkan både på vår ekonomi och vårt välstånd.

Summan av kardemumman; Det blir verkligheten som får ta oss ur den klimatreligiösa ”kvicksand”, som den mäktiga globalistiska finansoligarkin, med hjälp av domedagsprofeter som Greta, har försatt oss i.

Leif Nilsson i Osby

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.