GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Glöm inte den dyra elen på valdagen

Miljöpartiet har skadat Sverige på ett aldrig tidigare skådat sätt. På valdagen ska vi minnas dessa elräkningar och förpassa Miljöpartiet ut ur riksdagen för alltid och sossarna ur Rosenbad.
Energiförsörjning • Publicerad 14 januari 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Miljöpartiet har skadat Sverige.”
”Miljöpartiet har skadat Sverige.”Foto: TT/ARKIV

6 207 kronor. Smaka på den summan, det var vad vi i vår familj fick i elräkning för december månad. Vi har förbrukat 1,755 kilowattimmar under december vilket är lägre än 2020, men ändå sticker räkningen i väg. Och då är det samtidigt många som har det betydligt tuffare.

Vad beror detta på? Några svar på frågan är att man stängt av sex reaktorer under de senaste 20 åren utan att ersätta dem med ny planerbar energi, vidare har man inte byggt ut överföringskapaciteten från norra Sverige samt att EU har tvingat in oss i att dela upp landet i olika elzooner där vi i södra Sverige hamnar i den högsta och vidare har vi blivit cirka två miljoner människor fler de senaste åren.

”Socialdemokraternas har en oförmåga att leda och en sjuk vilja att vara Miljöpartiet till lags.”

Men det enklaste svaret på frågan är Socialdemokraternas oförmåga att leda och sjuka vilja att vara Miljöpartiet till lags. Miljöpartiet har skadat Sverige på ett aldrig tidigare skådat sätt, detta kommer att ta åratal att reparera om det någonsin går.

Vad är då lösningen på problemen? Ja, ett är att på valdagen minnas dessa elräkningarna och förpassa Miljöpartiet ut ur riksdagen för alltid och sossarna ur Rosenbad för en lång tid framåt.

Andréas Söderlund (M), Östra Göinge

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.