unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Göm inte skräp i högt gräs

De kloka har talat om hur gräsytorna i Östra Göinge ska se ut. Men man undrar om de har talat med de medborgare som drabbats av de oklippta ytorna, skriver Sven-Arne Persson (S) i Glimåkra.
Nu frodas inte bara växtligheten på de oklippta ytorna, utan också skräpet.
Nu frodas inte bara växtligheten på de oklippta ytorna, utan också skräpet.
Foto: Mikael Persson
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi bor i Skånes gröna hjärta vi har massor med skog och ängar, så att gå ut och säga att vi behöver mer ytor med biologisk mångfald verkar konstigt. Att sen dessutom idiotförklara oss i Socialdemokraterna bara för att vi vill lyfta frågan från vår synvinkel är anmärkningsvärt.

Ingvar Nilsson har varit politiskt aktiv i många år, men har vad jag vet aldrig lyft denna fråga trots den fil dr-titel han har. Sven Jensén är mycket aktiv inom hembygdsföreningarna, och deras aktiviteter ute på ängarna görs väldigt bra. Men inte heller han har, vad jag vet, tagit upp frågan om att sluta klippa gräset i byarna. Vi har många som bor i villaområden med barn som har gräsytor utanför sina tomter där barnen kan leka, spela fotboll, brännboll med mera. Nu kan man inte detta längre på vissa ställen och det tycker vi är fel.

quote
Att sen säga att det inte har med ekonomin att göra är helt fel, jag var på mötet så jag vet att det har med ekonomi att göra.

Anders Bengtsson lyfte på kommunstyrelsen att en plan bör tas fram om var man ska klippa gräset och där ta hänsyn till just detta. Vilket jag tycker är bra. Även andra ledamöter i kommunstyrelsen har reagerat på detta så en plan måste tas fram.

Att sen säga att det inte har med ekonomin att göra är helt fel, jag var på mötet så jag vet att det har med ekonomi att göra. Sen att man hittat andra infallsvinklar för att det ska låta bra är en annan sak. Ni lyfter Norrköping och Malmö som exempel, vill bara påminna er om att vi bor i Östra Göinge ”Skånes gröna hjärta” och här har vi inte deras problem.

Jag har även sett att ni fått mycket publicitet i Kristianstadsbladet för att ni tittat på ytorna, men har ni pratat med dom som bor där och tycker att man ska klippa dessa ytor. Om inte gör det. Även skräp har börjat samlas på dessa ytor vilket gör att byarna inte blir vackrare precis. Så vi Socialdemokrater ser det ur det perspektivet.

Sven-Arne Persson (S)

Glimåkra

Läs mer

Patric Nilsson: ”Jag ser fram emot lottningen på torsdag”

Sport

Patric Nilsson: ”Jag ser fram emot lottningen på torsdag”

En bra dag på jobbet för IFK Kristianstad.

Medan du sov: Här är nattens händelser

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

En lugn natt i Skåne utan större nyhetshändelser.

Bröd blir konst på Wanås

Kultur

Bröd blir konst på Wanås

Louise Waites skulptur ”The Folly” är en byggnad i form av ljust bröd.

KFC säckade ihop – nu väntar en rysare: ”Kan gå hur som helst”

Sport

KFC säckade ihop – nu väntar en rysare: ”Kan gå hur som helst”

Släppte in tre mål på sju minuter.

Nu krävs ett mirakel, Åhus IF: ”Vi ger aldrig upp”

Sport

Nu krävs ett mirakel, Åhus IF: ”Vi ger aldrig upp”

Derbyt mot Ifö/Bromölla avgör Åhus division 1-öde.

Rysare för Vanneberga: ”Kommer att sälja oss dyrt”

Sport

Rysare för Vanneberga: ”Kommer att sälja oss dyrt”

Illa ute i bottenstriden efter stjärnsmällen.