Gör det bättre för personer med adhd

Jag tycker att man bör göra det bättre för dom personerna med adhd därför att många inte mår bra.
Hälsa • Publicerad 14 mars 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Många med adhd mår inte bra, men alla visar det inte på samma sätt. Genrebild.
Många med adhd mår inte bra, men alla visar det inte på samma sätt. Genrebild.Foto: Roald, Berit

För det första så måste dom få hjälp för dom kan ha svårt i skolan eller så kan dom inte koncentrera sig.

För det andra ska dom inte behöva bli behandlade olika eller må dåligt över det. Man bör få förståelse att dom mår dåligt och kanske inte har det lika bra som andra barn/vuxna.

För det tredje ska man inte behöva vara efter i skolarbetet eller vara hemma över det och bli pressad att alla andra i sin klass är före i arbetet än vad man själv är.

”Men hellre att det kostar nu än sen så att barnet klarar sig i livet och mår bra.”

Många märker inte att dom med adhd mår dåligt och då tänker inte så många på det för det visas inte alltid på ett sätt som många tror att det gör och det är olika hur folk visar det. Vissa visar inte alls att dom mår dåligt och vissa gör det.

Jag vill att alla ska kunna få den hjälp som dom behöver och få dem att känna att dom hänger med i skolarbetet, eller må bättre om dom inte mår så bra. Det är viktigt att dom mår bra.

Fler resurser kan hjälpa barnen som behöver hjälp men många tycker att det kostar mycket. Men hellre att det kostar nu än sen så att barnet klarar sig i livet och mår bra.

Få barnen att må bra, hjälp dom som behöver den hjälpen, få förståelse, prata med dom som mår dåligt.

Matilde, Furutorpsskolan

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.