unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Gör något åt det farliga övergångsstället

Risken att det händer en allvarlig olycka vid rondellen i Åhus är överhängande.
”Anlägg en riktig överfart med tillhörande vägmärken och vägmarkeringar.” (Genrebild)
”Anlägg en riktig överfart med tillhörande vägmärken och vägmarkeringar.” (Genrebild)
Foto: JESSICA GOW
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Till den det vederbör. Anlägg ett riktigt övergångsställe/ cykelöverfart med tillhörande vägmärken och vägmarkeringar, samt sänk hastigheten till 40 kilometer i timmen, så att fordonsförarna uppmärksammar att det är ett övergångsställe vid rondellen där Kristianstadsvägen korsar Flötövägen i Åhus.

Det är endast gående och cyklister som, enligt skyltarna, uppfattar att det är ett övergångsställe. Bilister och andra förare har ingen information om att det.

Risken att det händer en allvarlig olycka är överhängande.

Riksdagen beslutade den 9 oktober 1997 att ”det långsiktiga målet för trafiksäkerheten ska vara att ingen ska dödas eller skadas allvarligt till följd av trafikolyckor inom vägtransportsystemet samt att vägtransportsystemets utformning och funktion anpassas till de krav som följer av detta.

Gör något!

William Nisser