GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Gör vi inte det så gör vi inte det”

Att höra dessa ord från Sveriges finansminister, Elisabeth Svantesson (M), på frågan om det inte är ett problem att Sverige kommer att missa klimatmålen.
Känns det tryggt?
Regering • Publicerad 22 november 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Finansminister Elisabeth Svantesson (M) går budgetpromenad med budgetpropositionen för 2023 till riksdagen och debatten som ska hållas där.
Finansminister Elisabeth Svantesson (M) går budgetpromenad med budgetpropositionen för 2023 till riksdagen och debatten som ska hållas där.Foto: Pontus Lundahl/TT

Sveriges viktigaste och en av de sista opinionsbildare om att Förintelsen aldrig får hända igen, Hédi Fried, har gått bort. I ett samtal med moderatledaren Ulf Kristersson (M) 2018, lovade han att hans parti aldrig skulle samarbeta med SD. Så blev det inte.

Känns det tryggt?

De flesta ministrar i regeringen kommer inte när de blir inbjudna av olika medier. De svarar bland annat att de har tidsbrist. Att Jimmie Åkesson kan komma och föra fram det han tycker, vill och styr in regeringen på utan ansvar för konsekvenserna, gör det hela mer problematiskt. Vi vill lyssna på de som anser sig och har fått makten.

Känns det tryggt?

”Så känner jag inför denna regerings första tid vid makten.”

Det finns ett program på TV där en tävling går ut på att kunna stå kvar på plankor där en planka efter planka tas bort. Det blir mer och mer ostadigt.

Så känner jag inför denna regerings första tid vid makten.

Mikael Wiehes text till Titanic där skeppet långsamt sjunker under tiden som folk speglar sig för att se att hatten sitter rätt. Så känner jag inför denna regerings första tid vid makten.

Det känns inte tryggt!

Lena Grollmuss, Kristianstad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.