Annons

Göte Färm: SD driver politik som invånarna efterfrågar

Att Magnus Nilsson (KD) försöker göra sig lustig på min bekostnad i en tidigare insändare tar jag lättsinnigt på, det är dessutom lite roande att sitta på ett enskilt mandat och utmåla sig själv som den stora ledaren fast man i själva verket åker med likt en vante bakom Moderaterna.
Politik i Östra Göinge • Publicerad tisdag 00:00
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Göte Färm (SD) i Östra Göinge svarar på en kritisk insändare från KD-politikerna Magnus Nilsson.
Göte Färm (SD) i Östra Göinge svarar på en kritisk insändare från KD-politikerna Magnus Nilsson.Foto: Mikael Persson

Det är inte konstigare än att den minsta lilla kopplade hunden brukar skälla mest på promenaden. Det är dessutom mycket bra att herr Nilsson är så tydlig mot väljarkåren när han deklarerar att han det vill säga KD är redo att fatta vilka beslut som helst, även om det går emot folkopinionen.

Det säger sig själv att det är mycket enklare att fatta beslut om att lägga ner en skola, i stället för att hitta lösningar för att behålla den. En nedläggning görs i ett penndrag, att rädda något görs genom hårt arbete. Men med den inställningen förstår jag att upprörda föräldrar inte spelar någon roll för dig det vill säga KD, och det är möjligt att det kanske finns väljare som efterfrågar någon som fattar impopulära beslut mot väljarnas vilja. Jag känner dock ingen sådan person.

Annons

Med full respekt för din åsikt så tänker vi sverigedemokrater lite annorlunda, vi anser att all makt utgår från folket det vill säga hör och häpna så lyssnar vi på våra väljare och försöker driva politik som invånarna efterfrågar. Att du, alltså, KD ser dig själv som politisk överklass är uppenbart, bortkopplad från vanligt folk; så pass bortkopplad att du hånar mig för de lärdomar hur man som musiker arbetar för sin publik.

Dina väljare (läs publik) måste tycka du är en riktig stjärna. I årets reviderade Mål och Resultatplan lade vi förslag som du Magnus Nilsson bara satt och hånflinade föraktfullt åt, det var förslag som skulle minska otryggheten i Östra Göinge som är sämst av 58 kommuner i polisområde syd.

Och vad det anbelangar var ju redan beslutet om Mölleskolans nedläggning ett faktum, så varför yra om det nu. Ett beslut du, alltså KD, själv blev tvingad att driva igenom, när partipiskan ven inom treklövern.

Inte ett enda förslag ifrån oppositionen har fått stöd ifrån treklövern, men ni är bra på att göra om dem som era egna förslag, likt familjecentralen och nu ordningsvakter i Knislinge.

Och det i samma stund som treklövern uttalar sig i pressen om att vi inte ska sköta ordningen i kommunen, det ska polisen göra, så i ett huj vänder man på kappan och vill nu ha ordningsvakter både här och där.

Så oppositionens olika förslag är tydligen bra nog för att användas efter att de blivit nedröstade i kommunfullmäktige. Två år till nästa val och då får vi se vad Göingeborna kommer ihåg från denna mandatperiod; jag tror inte de glömmer så lätt.

Jag är oppositionsråd, en av mina främsta uppgifter är att syna styret, vilket jag fortsättningsvis kommer att göra.

Göte Färm (SD)

Oppositionsråd Östra Göinge

”Två år till nästa val och då får vi se vad Göingeborna kommer ihåg från denna mandatperiod; jag tror inte de glömmer så lätt.”
Annons
Annons
Annons
Annons