unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Har politikerna i Osby fått fnatt?

I lokalpressen kunde vi nyligen läsa om Svenskt Näringslivs företagsranking för 2019. Föga uppmuntrande för Osby kommun på plats 248 bland 290 svarande kommuner. En marginell uppgång med 23 platser från fjolårets absoluta bottenläge. Ett fängelse kan knappast vara lösningen, skriver Olle Nilsson.
Osby industripark.
Osby industripark.
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Och vad tyckte den nästan halva del av företagarna som inte svarade på enkäten? Att som kommunalrådet tro att en bättre tingens ordning kan uppnås genom nya politiska delegationer och fler tjänstemän kan starkt ifrågasättas. Se istället till att upprätthålla kontinuitet i tjänstemannastaben, dessutom med god lokalkännedom och en viss tillgång på sunt förnuft. Glöm inte den gamla sanningen: Det är de yngre som kan reglerna men de gamla kan dessutom undantagen” , inte minst viktigt i ett differentierat och föränderligt samhälle.

Istället för att lägga all kraft på att utveckla och förbättra företagsklimatet i kommunen för att därmed öka skattekraft och sysselsättning tar nu det största oppositionspartiet till ett annat djärvt grepp. Ungefär lika genomtänkt som det tidigare förslaget att tillskapa ett nytt köpcentrum vid Lars Dufva. Är det kanske den då tilltänkta tomtmarken därstädes man nu åberopar som lämplig lokalisering för ett fängelse i kommunen.

Måhända också positivt för turister med anknytning till ”gästerna” på detsamma? Nej, lägg istället Era eventuella resurser på att utveckla företagsamhet och turism i kommunen och låt oss slippa de ”gäster” och kunder Ni vill ha hit genom ett eventuellt fängelse. Och för egen del ser ni väl inte redan det som en möjlig reträttplats, därest väljarna är av annan uppfattning än den som återspeglas förslaget?

Olle Nilsson

Opolitisk sanningssägare