GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här växer stolta göingar med hjälp av framtidstro och valfrihet

Det planeras och byggs bostäder i en omfattning som vi inte sett sedan sjuttiotalet i Östra Göinge. Moderaterna kommer tillsammans med Treklövern jobba vidare för att ett breddat utbud i hela vår vackra kommun.
Nybyggen • Publicerad 26 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Wanås underbara park och strövområde ligger bara tjugo minuters vandring bort.”
”Wanås underbara park och strövområde ligger bara tjugo minuters vandring bort.”
Foto: Tommy Svensson

En vacker höstdag som denna möter jag under min dagliga promenad en febril aktivitet utmed Västerled i Knislinge. Det planeras och byggs villor i en omfattning som vi inte sett sedan sjuttiotalet! Elva tomter håller på att bebyggas och ytterligare knappt tjugo planeras i området.

Jag tycker det är härligt när människor själva får äga sina bostäder, dessutom i ett område som har så många fördelar: skola och förskola ligger i stort sett bara ”uppför backen”; det är nära till ridhus och ryttarföreningen ligger på fem minuters gångavstånd; golfbanan nås på tio minuter och Wanås underbara park och strövområde ligger bara tjugo minuters vandring bort.

”Den utvecklade bostadsmarknaden med olika alternativ till hyresrätter skapar större möjligheter för Göingeborna att själv välja boendetyp och det är bra.”

Lika glädjande är att det i kvarteret bredvid planeras för 16 bostadsrätter med samma närhet och möjlighet att äga den egna bostaden. Bostadsrätt jämfört med hyresrätt ger större möjlighet att påverka boendet, större frihet att renovera och göra om sin bostad. Motivationen att vårda och underhålla det man äger själv är också större, vilket ger goda möjligheter att påverka en positiv värdeökning, som kommer dig själv till godo som ägare.

Den utvecklade bostadsmarknaden med olika alternativ till hyresrätter skapar större möjligheter för Göingeborna att själv välja boendetyp och det är bra.

Moderaterna kommer tillsammans med Treklövern att arbeta för att tillgången till bostadsrätter också i Hanaskog ska öka och vidare arbeta för att ett breddat utbud av bostäder sprider sig i hela vår vackra kommun.

Erling Emsfors (M)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.