Annons

Heder åt Lena Holst (C) som är öppen med var hon står

Om fler politiker i kultur och fritidsnämnden vore lika öppna med vad de tycker som Lena Holst(C) är så skulle dessa insändare från oss inte vara nödvändiga. Vi skulle få en öppen debatt med förslag och motförslag som förhoppningsvis skulle kunna leda till ett bra beslut i frågan om filialbibliotekens vara eller inte vara i Kristianstad kommun, skriver Lars Nilsson och Ulla Inezdotter i Everöd.
Biblioteken • Publicerad 18 november 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Flera bibliotek har delat ut bokkassar under pandemin. Här är det en bok- och pysselpåse som plockas ihop. Arkivbild.
Flera bibliotek har delat ut bokkassar under pandemin. Här är det en bok- och pysselpåse som plockas ihop. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Varför debatten uteblir har vi inte förstått. Är det så att våra åsikter är besvärliga när vi ställer krav på politiken? Då kan vi upplysa ansvariga politiker om att det är så det ska fungera. Som politiker måste man vara lyhörd inför sina väljare, det innebär inte nödvändigtvis att man ska alltid ska följa en opinion men det minsta man kan begära är att det förs en debatt i frågan.

”Så kom igen nu, ni övriga i majoritetsstyret i vår kommun. Visa att ni tycker något, bekänn färg och argumentera för er åsikt.”

Ironiskt nog är det ofta en diskussion att medborgarna inte deltar i en debatt eller är ointresserade av politiska frågor. Då blir vi inte så lite förbluffade och besvikna när vi möts tystnad, bortsett från Lena Holsts tydliga ställningstagande för bevarandet av vårt filialbibliotek i Everöd. Så kom igen nu, ni övriga i majoritetsstyret i vår kommun. Visa att ni tycker något, bekänn färg och argumentera för er åsikt.

Ulla Inezdotter och Lars Nilsson, Everöd

Annons
Annons
Annons
Annons