Hur liberala är liberalerna?

Kristianstad är nordöstra Skånes centrum. En ort med alla förutsättningar att vara ett välmående tillväxtcentrum som länkar samman Blekinge med Skåne och drar nytta av båda landskapens kraft och möjligheter. Med detta har man dock misslyckats. Under Liberalernas, Centerpartiets och Socialdemokraternas ledning har man inte bara fortsatt ha Skånes fjärde högsta kommunalskatt, man har också en skolpeng långt under riksgenomsnittet och man har misslyckats med äldreomsorgen och personalpolitiken. Vi har till och med kvalat in i den föga smickrande gruppen ”Sveriges mest segregerade kommuner”.
Debatt • Publicerad 10 augusti 2018
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

För närvarande håller kommunledningen, med Liberalerna och Socialdemokraterna i spetsen, även på att slarva bort en av kommunens största tillgångar – den fantastiska och orörda kustlinjen som man är beredd att förvandla till en industripark. När vindkraftexploatörerna nu vill göra kustlinjen till ett veritabelt tivoli sitter man som kommunledning tyst och rullar tummarna. Trots att man har alla möjligheter att stoppa det. Hållbarhet är viktigt, men det är också orörd natur.

Vad har vi för ledarskap i kommunen egentligen? Och hur liberala är egentligen Liberalerna? Hur vill man egentligen utveckla kommunen i en liberal riktning? Är det till exempel rimligt att vi fortsätter upplåta kommunens kassa till att bygga kommunala monument i stället för att fokusera på kommunens kärnverksamheter? På något annat sätt går det nämligen inte att tolka satsningarna på ett absurt dyrt badhus långt utanför stadens centrum. Det är hög tid att kräva bättring.

Kristianstad behöver ett nytt ledarskap som mäktar med att prioritera kommunens kärnuppgifter. Där skola och omsorg sätts framför prestigebyggen och där trygghet och frihet – på riktigt – får vara ledstjärnor för kommunen.

Vill man förändra Kristianstad med tydliga prioriteringar kring kärnuppgifterna är det säkrast att rösta på Moderaterna. Vi prioriterar det som är verkligt viktigt. Vi sätter trygghet och frihet i första rummet. Inte makten till varje pris. Kristianstads kommun behöver ett nytt ledarskap.

David Stenergard (M)

kommunfullmäktigekandidat

Åhus