GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

I slutändan vill vi alla Östra Göinges bästa

Jag får passa på att än en gång tacka Camilla Dahlström (M) för möjligheten att fortsätta berätta om vad vi Socialdemokrater i Östra Göinge vill.
Replik • Publicerad 4 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sandra Frostensson, Socialdemokraterna.
Sandra Frostensson, Socialdemokraterna.Foto: Mikael Persson

I vårt kommunala handlingsprogram lyfter vi fram en rad olika förslag på hur vi ser på att utveckla vår kommun och våra invånare. Vi har redan i denna debattslinga avhandlat bland annat vår syn på skolan, behovet av en Familjecentral, barnomsorg på obekväm arbetstid, feriejobb till våra unga invånare och fler lekplatser. Utöver detta vill vi också att Östra Göinge kommun ska bli en attraktiv offentlig arbetsgivare, det är ju trots allt den största arbetsgivaren i vår kommun. Precis som du skriver kämpar personalen i våra kommunala verksamheter dagligen med de utmaningar som finns. Som tack vill vi socialdemokrater ge dem schyssta arbetsvillkor, en stimulerande arbetsmiljö, möjlighet till kompetensutveckling och trygga anställningar.

Trygghet på jobbet ger trygghet i vardagen!

Hur ska vi göra detta? Hur ska vi ha råd? Genom att satsa på att alla som kan jobba ska jobba. Alla jobb är viktiga och alla ska ha möjlighet till egen försörjning. Kommunens näringsliv består av industrier, hantverk, småbutiker, kultur/besöksnäring och inte minst de gröna näringarna som innefattar lantbruk och skogsbruk. Vi behöver bland annat fler vuxna inom skolan och fler grönyteskötare.

”Bara för att vi vill satsa annorlunda än er så är det inte att slösa utan att prioritera annorlunda.”

Jobb ger skatteintäkter och skatteintäkter ger välfärd!

Precis som det står i ”Mål och resultatplan för 2023-2025” så är det en tuff ekonomisk framtid som väntar kommunen. Det innebär för oss socialdemokrater att om vi ska kunna satsa på den välfärd som Östra Göinge behöver kan vi inte fokusera på att fortsätta att betala av på den pensionsskuld i den takt som den styrande treklövern gör. För att få till den välfärd som Östra Göinge behöver måste merparten av överskjutande pengar gå tillbaka in i de kommunala verksamheterna.

Vi kommer inte att slösa bort pengar, undrar var ni fått det ifrån? Bara för att vi vill satsa annorlunda än er så är det inte att slösa utan att prioritera annorlunda.

Avslutningsvis måste ni fråga er själva varför ni inte la en budget innan ni tog över styret 2010. Ni tog den lagda budgeten från oss socialdemokrater och sen förändrade den under resans gång.

Så, nu hoppas vi att ni fått svar på detta!

Ensam är svag men tillsammans är vi starka! Det kan vi väl alla vara överens om nu när vi ser en försiktigt positiv trend gällande skolan som vi alla i kommunen; politiker, personal inom skolan och kommuninvånare har hjälpts åt att förbättra. Låt oss fortsätta denna resa tillsammans med övrig kommunal verksamhet.

Vi socialdemokrater vill bland annat starta upp det kommunala pensionärs- och handikapprådet igen.

I slutändan jobbar vi ju alla oavsett partitillhörighet för Östra Göinges bästa, och vi vet att Östra Göinge kan bättre!

Sandra Frostensson, Socialdemokraterna

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.