GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Igen får en massa irrelevanta utfall ersätta svar på frågan

Anders Bengtsson (S) svarar på SD:s inlägg ”Det socialistiska svärdet svingar vilt mot oss i högern”.
Replik • Publicerad 27 juli 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anders Bengtsson, socialdemokrat, Östra Göinge.
Anders Bengtsson, socialdemokrat, Östra Göinge.
Foto: Arkiv

Den första juli skriver Göte Färm (SD) och Mikael Christersson (SD) en debattartikel i denna tidning där de ondgör sig över att vi i Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet vågar ha en annan vision än den majoriteten lade fram i Östra Göinge.

Kommunfullmäktige beslutade 23 juni om att anta en ny vision där det fanns tre olika förslag. Majoritetens, där SD ingår, vann såklart. Där kunde allt varit väl. Men icke!

Vi från vår sida har tydligt i olika sammanhang redogjort för hur vi vill att kommunen ska se ut om tio år. Inte förvånande på ett annat sätt såklart, men nu är kommunens vision vår allas till något annat beslutas. Såväl Socialdemokraterna som Vänsterpartiet kommer fortsätta lägga sakpolitiska förslag för att förändra vår kommun till det bättre.

”SD använder sitt debattutrymme till att sväva ut i en salig blandning av frågor som kommunfullmäktige inte kan göra mycket åt: kriminalpolitik, pensioner, sjukvården, integrationsfrågor, pandemiansvar följt av personpåhopp på mig.”

Sverigedemokraterna har nu i fyra olika artiklar angripet oss och då särskilt mig, för att vi har mage att komma med eget förslag! Dessutom använder de sitt debattutrymme till att sväva ut i en salig blandning av frågor som kommunfullmäktige inte kan göra mycket åt: kriminalpolitik, pensioner, sjukvården, integrationsfrågor, pandemiansvar följt av personpåhopp på mig.

Trots att vi sakligt: 1: redogjort för hur våra båda partier ser på framtiden i Östra Göinge. 2: ställt frågan hur ser SD på framtiden i Östra Göinge.

Detta eftersom första artikeln handlade om en ny vision för vår kommun. Istället för svar på denna enkla fråga kommer det återigen en för stunden massa irrelevanta utfall och personpåhopp. Era artiklar blir då svåra att förstå och följa.

Därför är detta sista inlägget i denna debatten.

Anders Bengtsson, Socialdemokraterna Östra Göinge

Fotnot: Härmed avslutar vi debatten och tackar för engagemanget.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.