Annons
Jourhavande reporter

Inge: ”Lite konstigt med debatten när de samtidigt försöker döda Lilla Torg”

Inte bara läget för Kristianstads stadskärna tas upp i spalten igen, utan även läget i småorter. Utsmyckningar som missköts finns bland dagens ämnen.
Publicerad 21 augusti 2019
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lilla Torg i Kristianstad.
Lilla Torg i Kristianstad.Foto: Tommy Svensson

Inge Nilsson i Kristianstad har ett inlägg om centrum.

̶ Det är mycket debatt och jag tycker att det blir lite konstigt när de samtidigt försöker döda Lilla Torg. Först med platsbegränsningen på 16 kvadratmeter som gjorde att torghandeln försvann. Sedan fick inte korvhandlaren ha en så stor vagn, vilket gjorde att han också tvingades upphöra för han inte kunde ha vatten i en liten vagn och inte kunde göra mos.

Annons

Han anser att politikerna är ansvariga för att det försvunnit torgverksamheter.

– Det är de som har ansvar för inkompetenta tjänstemän som kommer med nya regler. Som tur är finns det två restauranger som håller uppe torget.

En Bromöllabo reagerar på att statyer med fontäner i Bromölla och i Sölvesborg länge har varit ur funktion.

– Scanisaurus är vattenlös för att man skött den fel. Men på Ifötorget finns det också sälar som är vattenbejutna och som är ur funktion, liksom Grodparken och vattentrappan vid kyrkan i Sölvesborg. Det är synd när man har utsmyckningarna i småorterna och inte sköter det.

Christer har funderat mycket på hur många av de småbutiker och frisörer som finns i Kristianstad kan gå runt.

– Jag ser knappt några kunder vid ställen som jag brukar passera och hur kan du få klippa dig för bara 200 kronor? Jag undrar om någon har koll på starta-eget bidrag så att det inte ges på nytt vid ägarbyten.

Johan i Kristianstad har tänkt på alla ungdomsrånen som varit den senaste tiden.

– Varför går inte polisen ut med signalement på rånarna? Om allmänheten fick uppgifter såsom klädsel och kroppslängd kunde det hjälpa polisen att få fast dem.

Polisens pressinformatör Robert Loeffel förklarar att polisen noga överväger för att de ska vara säkra på sin sak innan man går ut med eventuellt signalement.

– Vi brukar vara sparsamma med det eftersom det kan riskera göra mer skada än nytta. Om vi går ut med signalement kan det bli så att folk inte tar kontakt med oss eftersom de är övertygande att det inte stämmer överens med signalementet. Sedan kanske det visar sig att vi inte har haft helt korrekt signalement. Därför är det noga avvägt.

Åsa BorglinSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons