unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ingen ska behöva komma i kläm på bussen

Nu slår elever vid gymnasieskolan med flera larm om brister och trängsel i Skånetrafiken. ( "Kollektivtrafiken måste anpassa sig" Kb 9/10). Detta serviceorgan som i coronatider enbart tycks ha ekonomiska mål, att minska sina kostnader genom att dra in på trafiken och därmed service. Samtidigt kan de göra nyanställningar, skriver Karin Nordenberg, Kristianstad.
Många har slagit lam om trängsel i kollektivtrafiken under pandemin.
Många har slagit lam om trängsel i kollektivtrafiken under pandemin.
Foto: Bosse Nilsson
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Detta gör de när servicen till medborgarna försämras så att till exempel trängseln på bussarna ökar. Prioritering?

Ta ert ansvar i pandemin. Skyll inte på ekonomin. Vi alla har ett ansvar: Följ Folkhälsomyndighetens råd, anvisningar och rekommendationer. Om ni gör detta och sköter ert, blir det inte någon trängsel i kollektivtrafiken. Ta ert ansvar för att minska smittspridningen.Kristianstad kommun. Vad gör ni för att eliminera dessa problem för gymnasieeleverna och era medborgare?

quote
Det är hög tid för er att agera för, inte bara gymnasieelever, utan alla kommuninvånare!

Redan i en insändare i Kb 18/8 "Lyssna på eleverna de vill vara i skolan" uppmanade jag er att sätta press på Skånetrafiken (eftersom jag misstänkte att detta kunde vara knuten för gymnasieelevernas rätt till utbildning) för att undvika trängsel. Särskilt viktigt är det att gymnasieeleverna får en rimlig chans att klara sin skolgång och att samhället i övrigt ska fungera under pandemin. Vad gjorde ni?

Vad gör ni åt problemet med trängsel? Lyssnar ni?

Hela samhället (Kristianstads kommun) är hårt drabbat av pandemin. Det är hög tid för er att agera för, inte bara gymnasieelever, utan alla kommuninvånare! Ingen medborgare och skattebetalare i Kristianstad ska behöva komma i kläm för att ni inte agerar, respekterar och tar ansvar. Agera nu så vi gemensamt kan klara krisen. Ta ert ansvar!

Ni kan – om ni vill. Uppdraget har ni fått av oss kommuninvånare.

Karin Nordenberg

kommuninvånare