GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ingenting händer med F-kassans godtycke

Låt oss alla var och en på vårt sätt se till att vi får en Försäkringskassa värd namnet. Som det är nu finns inget ljus i sikte.
Sjukersättningar • Publicerad 30 juli 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det synes vara fullt tillräckligt att nämna två namn, nämligen Annika Strandhäll (S) (bilden) och Anne -Marie Begler när Försäkringskassans tillkortakommanden kommer upp.
Det synes vara fullt tillräckligt att nämna två namn, nämligen Annika Strandhäll (S) (bilden) och Anne -Marie Begler när Försäkringskassans tillkortakommanden kommer upp.
Foto: Erik Simander/TT

Det synes vara fullt tillräckligt att nämna två namn, nämligen Annika Strandhäll (S) och Anne -Marie Begler när Försäkringskassans tillkortakommanden kommer upp.

Vi minns ministern som sparkade generaldirektören istället för att göra något konkret för drabbade försäkringstagare. Detta talar sitt tydliga språk.

Dock båda dessa, får man hoppas, ”friska” och välmående damer, bär naturligtvis sitt ansvar för försäkringskassans tidigare och pågående strukturella misshandel av sjuka och svaga.

Detta alldeles oavsett vad före detta ministern och före detta generaldirektören nu kan tänkas göra eller inte göra.

Den minnesgode erinrar sig att dom välsminkade och uppklädda med storstadspressen hängande i hasorna kallades till socialutskottet. Detta syns dessvärre på intet sätt i skrivande stund ha förändrat situationen för dom drabbade sjuka och svaga.

Förhoppningsvis är och var Begler och Strandhäll medvetna om att Försäkringskassan har en egen ”processuell avdelning”. Sjuka och svaga som haft ork att driva sina ”ärenden” till våra förvaltningsdomstolar möts där av försäkringskassans jurister och också många gånger av juristdomare oförmögna att ta till sig människors förtvivlan i en omöjlig situation med utebliven sjukersättning.

Låt oss i vart fall hoppas att vår domstolar är oväldiga och inte också dom vikt undan för det ”politiska trycket”!

Det finns anledning till denna reflektion inte minst med tanke på den enskilde ”försäkringstagarens” högst begränsade möjligheter att få rätt i domstol.

Låt oss också fastslå att alla vi skattebetalare via arbetsgivaravgiften och i denna ingående försäkringsavgift finansierar Försäkringskassan. Vi uppbär således inte några slags bidrag vid exempelvis sjukdomsfrånvaro. Att sjuka och svaga försäkringstagare bortprioriteras är en skam för den välfärdsstat politiker från vänster till höger gärna orerar om.

Frågan om vad försäkringstagarnas via skattsedeln inbetalda pengar egentligen används till måste belysas!

”Misstänker Försäkringskassan att ett sjukintyg är felaktigt eller att läkare alltför lättvindigt sjukskriver patienter är det såvitt kan förstås läkaren som ska utredas inte patienten.”

Hela politikeretablissemanget bär naturligtvis ett ansvar för att inget händer. Det är som det plägar vara mycket prat och lite verkstad.

Frågan måste således gång på gång aktualiseras till dess vi ser en genomgripande förändring!

Nämnas ska att läkaren är den som är ansvarig för sin patient och ska avgöra om patientens tillstånd är sådant att denne utan risk för sin hälsa kan arbeta.

Framkommit har att administrativ personal på Försäkringskassan belönats för att hålla sjuktalen nere. Att samma personal tillåts köra över ansvariga läkares bedömningar är oacceptabelt. I förlängningen skulle detta förhållande kunna skada patienten och bör därför vara av intresse för åklagare!

Till sist misstänker Försäkringskassan att ett sjukintyg är felaktigt eller att läkare alltför lättvindigt sjukskriver patienter är det såvitt kan förstås läkaren som ska utredas inte patienten.

Låt oss alla var och en på vårt sätt se till att vi får en Försäkringskassa värd namnet!

Ronny Larsson i Kvistalånga

(Fotnot: Klippet om Anne -Marie Beglers avgång är från den 27 april 2018)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.