GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inget kommer att förskingras mer på Katthemmet Tassebo

Under flera år har Katthemmet Hildas Tassebo inte skötts bra. Vi ber om ursäkt för det som varit och hoppas att ni vill ge oss en ny chans. Nu startar vi om med helt nya förutsättningar. Inget kommer att förskingras mer. Det är nya tider nu!
Ny styrelse • Publicerad 3 januari 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Att stjäla från ägarlösa katter som inte har något, knappt rätt till sitt eget liv, det är lågt, riktigt lågt”
”Att stjäla från ägarlösa katter som inte har något, knappt rätt till sitt eget liv, det är lågt, riktigt lågt”Foto: Bosse Nilsson

För att reda ut turerna kring verksamheten på Hildas Tassebo de senaste åren vill vi i den nya styrelsen informera alla intresserade om läget. Styrelsen består av fem ordinarie ledamöter och två suppleanter.

Den sjätte november i år bildades en helt ny styrelse, som är kunnig inom olika discipliner där den gemensamma faktorn är ett stort intresse för katter och deras livsmiljö. Vi väntar nu in tillstånd enligt 6 kap. 4 paragraf. i djurskyddslagstiftningen från tillsynsmyndigheten. det vill säga det tillstånd man måste ha för att driva ett katthem.

Hela verksamheten kommer att vara transparent och inget kommer att förskingras mer. Det är nya tider nu!

I flera år har föreningen inte skötts bra. Mycket har försvunnit och förtroendet för Hildas Tassebo är kört i botten. Det finns gåvogivare som gemensamt betalt in stora summor under åren till katthemmet. I princip är allt borta.

Vi ber alla gåvogivare om ursäkt för det som varit. Vi har inte hunnit gå igenom alla kontoutdrag ännu men vi släpper det inte. Att stjäla från ägarlösa katter som inte har något, knappt rätt till sitt eget liv, det är lågt, riktigt lågt.

Vi har även varit i kontakt med banken angående kontot som hör till Hildas Tassebos verksamhet. Nytt konto är öppnat i annan bank. Båda kontonumren kommer att gälla i flera månader. Det gamla kontot är stängt för alla utom två ledamöter i styrelsen och samtliga kort är spärrade. Vi hoppas att ni vill ge oss en chans och att vi har ert stöd i fortsättningen.

Vi anser att om man har förmånen att få hyran betald, en hyra där värme, vatten, och sophämtning ingår, och andra bidrag till verksamheten i form av ekonomiskt stöd och förbrukningsmaterial för att driva katthemmet då är man gynnad. Tidigare har man inte tillräckligt värdesatt detta. Från och med nu är detta ändrat; vi är innerligt tacksamma för den hjälp våra gåvogivare skänker oss.

”För att visa på vår transparens är vår ambition att ha öppet några timmar en dag i veckan så allmänheten kan komma förbi. Vi bjuder på kaffe och kaka.”

För att visa på vår transparens är vår ambition att ha öppet några timmar en dag i veckan så allmänheten kan komma förbi. Vi bjuder på kaffe och kaka. När och vem av oss är inte bestämt ännu. Vi kommer att hålla vår kommande hemsida och Facebook uppdaterade så alla kan se vad Hildas Tassebo gör.

Vårt mål är att öppna verksamheten under första kvartalet 2022. Vi har varit i kontakt med Skatteverket, länsstyrelsen, kommunen med flera angående vår fortsatta verksamhet.

På uppmaning har området utanför katthemmet städats. Allt som klassats som skräp är bortkört. Katthemmet behöver inte dumpa sitt avfall i det fria eftersom sophämtning ingår i hyran även om man måste gå en bit.

Vi har numera en bra dialog med vicevärden. Och vi hoppas att vi trots allt kan få stöd från intresserade, blivande volontärer, kattälskare, veterinärmedicinsk personal, affärer och alla som tycker att ett seriöst katthem bör finnas i Kristianstad.

Sven-Olof Cederquist, ordförande, hildastassebo@gmail.com

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.