Ingmar Melin: ”Vem kan ha tagit alla mina käppar som låg i skogen?”

Jourhavande reporter Artikeln publicerades
Ingmar Melin använder tunna hasselkäppar för att fästa halmen på taket.
Foto: Jörgen Johansson
Ingmar Melin använder tunna hasselkäppar för att fästa halmen på taket.

Några försvunna käppar gäckar fantasin denna morgon, men lite kritik mot vad som händer i samhället ramlade också in innan veckans sista jourhavandetimme var slut. Trevlig helg.

Eva-Karin är har läst om de fem pojkarna som försökte bryta sig in i garage på Frans G Wibergs väg och mejlar oss och är arg.

– De var 15–18 år. Unga pojkar som använder knark och kofot. Var finns föräldrarna till dessa? Vet dom var deras barn befinner sig? Det finns väl ändå något som kallas föräldraansvar?

Ingmar Melin är förbryllad. Han bor i Blå Herremölla och har varit ute i skogen och plockat hasselkäppar, med ägarens tillstånd, för att använda till ett halmtak han håller på att lägga om.

– Jag hade inget släp med mig när jag höll på så jag hade lagt alla käpparna i en hög intill skogsvägen där jag var, men när jag kom för att hämta dem så var alla borta. Någon har tagit dem, säger han.

Det stora mysteriet är vem och varför. Det är inte mycket man kan använda dem till och de har inget värde för någon annan. Förutom att slippa joxet att hitta dem och klippa dem fina.

– Det är väldigt, väldigt konstigt. Det kanske var någon som skulle göra en spaljé eller ett staket, men vad är oddsen att den personen skulle komma just där och hitta dem just då på den lilla, lilla vägen ute i skogen?

Ingmar Melin vill nu efterlysa sina käppar eller i alla fall få ett svar på gåtan. Så vet någon var de är och varför de försvann så hör gärna av er. Under tiden får han börja om från början med sitt samlande.

En dam som har ett yrkesliv som sjuksköterska bakom sig är upprörd över hur patienterna har det numera. Hennes dotter skadade sig nyligen och är nu inlagd och upplevelsen har inte varit särskilt positiv.

– Först fick hon vänta i över fyra timmar på akuten med en punkterad lunga och nu är hon på en avdelning där hon, som ung flicka, ska dela sal med tre äldre gentlemän. Hur kul är det för henne och hur kul är det för dem?

Hon tycker att det borde vara en självklarhet att män och kvinnor fick ligga på olika avdelningar, särskilt de som behöver få hjälp att tvätta sig, sköta toalettbestyr och annat.

– Snart ska väl männen ha en säng på BB också i jämlikhetens tecken. Vården blir bara sämre och sämre, säger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.