Inspirerande möte med näringslivet

Näringsliv Artikeln publicerades
Claessons Motor i Bromölla.
Claessons Motor i Bromölla.

Sedan 2014 har Näringslivsenheten i Bromölla arrangerat en Företagssafari. Det är då Kommunstyrelsens politiker under en förmiddag besöker totalt 12 olika Bromöllaföretag. Detta år deltog jag i en grupp med representanter från L, M, KD, S och SD, skriver Susanne Backman (L).

Vi besökte tre väldigt spännande företag som alla är oerhört nöjda med Näringslivsenheten i Bromölla och med de mesta inom kommunen. Naturligtvis finns det saker som vi behöver ta tag i för att underlätta för näringslivet men det var tre positiva företagare. Väldigt inspirerande ...

De största utmaningarna för dessa tre var sånt som kommunen kanske ha svårt att styra över men där vi individer = Bromöllabor och rikspolitiken kan göra en större insats.

Har ni sett Sölvesborgs motto ”Shop local, eat local, love local”. Att gå ut och fika och äta ute oftare är en förutsättning för ett företag som Krogno2 och Böckmans. Och att inte gå in och prova i en fysisk butik för att sen handla på nätet är en förutsättning för exempelvis Claessons Motor.

Valutan, svenska kronan kontra euron var en av Hansson Kapells utmaningar. Alla tre näringar är oroliga inför en lågkonjunktur.

Tack Per-Anders Green och Maria Block för allt ert arbete varje dag på näringslivsenheten i Bromölla. Och tack för ett bra upplägg på Företagssafarin.

Susanne Bäckman (L)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.