Inte ägnat att förvåna

Debatt • Publicerad 7 januari 2014

Alla verkar vara tagna på sängen och uppriktigt förvånade över att olyckorna i lantbruket minskar. Det är inte jag, tvärtom! Allt annat vore verkligen sensationellt. Den odlade arealen minskar för varje dag (nya köpcentra, nya bostadsområden och bredare vägar kräver utrymme, naturligtvis på den bästa åkermarken), kobönderna lägger ner (korna utpekas ju av vissa så kallade experter som de verkliga ”klimatbovarna”), fläskproduktionen minskar (en allt större andel av befolkningen äter inte griskött) , och mer än hälften av det vi ”stoppar i oss” är producerat utomlands och fraktat hit (naturligtvis utan någon som helst miljöpåverkan).

Överfört till trafiken; Lägg ner en stor del av vägnätet, höj bilskatten och bensinpriset rejält och flytta över en betydande andel av den resterande trafiken till utlandet! Heureka!! Trafikolyckorna minskar; What a surprise!

Cecilia Isberg
Per-Ove Olsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.