1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Istället för att skiljas åt borde vi samarbeta mera

Naturligtvis måste jag reagera på beskedet från Samstyret i Sölvesborg om att vilja avsluta ett 20 år långt samarbete med Bromölla – det så kallade SBKF (Sölvesborg och Bromölla Kommunalförbund). I detta inlägg ger jag en högst personlig reaktion, skriver Susanne Bäckman, Liberalerna i Bromölla
Sölvesborgs kommunalråd Louise Erixon (SD).
Foto: BO AKESSON

I Bromölla bor det cirka 12 800 invånare, i Sölvesborg cirka 17 500. För att en kommun ska fungera bör det finnas cirka 30 000 invånare. Då har en kommun råd med en politisk organisation, en kommunal organisation, ett blåljushus i Valje och så vidare ... i stället för att öka mellanrummet borde vi arbeta för ett ökat samarbete.

Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi borde arbeta mer för att dela kompetens och vilja utvecklas tillsammans. En framtida sammanslagning var något jag faktiskt trodde att iallafall SOL-partiet ville se. Men det var kanske mer snack än verkstad.

quote
Sen är det ju naturligtvis jobbigt för Louise Erixon att hennes partikollega Eric Berntsson (SD) som är kommunalråd i Bromölla inte har en majoritet med nickedockor bakom sig.

Nu väljer Samstyret i Sölvesborg istället att gå längre ifrån en samverkan för att ... de tycker att den politiska organisationen inte har insyn. Lite lustigt faktiskt när Louise Erixon (SD) sitter både i kommunen och i politiken i SBKF men det är kanske oppositionen (S, V, L och C) i Sölvesborg som hon tänker på.

Det är definitivt en lögn att det inte går att som parti skicka in en motion. Det gjorde vi i Liberalerna, en motion som gick till kommunfullmäktige i Bromölla och sen skickades till politikerna i SBKF. Sen är det ju naturligtvis jobbigt för Louise Erixon att hennes partikollega Eric Berntsson (SD) som är kommunalråd i Bromölla inte har en majoritet med nickedockor bakom sig.

quote
... egentligen handlar det nog om att Louise ogillar att samarbeta ... lite konstigt eftersom det är något SD krävt av alla andra ...

Det finns naturligtvis några fördelar med att avskaffa SBKF som att Introduktionsprogrammet (för alla som inte klarar betygen i åk 9) hamnar hos de som bryr sig mer om individen än pengarna.

Men det är fler nackdelar än fördelar, så egentligen handlar det nog om att Louise ogillar att samarbeta ... lite konstigt eftersom det är något SD krävt av alla andra men när man kommer till makten är det inte längre lika viktigt

Susanne Bäckman (L)

Ledamot Psykiatri, habilitering och hjälpmedelsnämnden i Region Skåne

Vice ordförande i Samordningsförbundet Skåne nordost (FINSAM)

1:a vice ordförande i Kommunfullmäktiges presidium i Bromölla

Ledamot i Kommunstyrelsen i Bromölla

Ledamot i Omsorgs och Ungdomsutskottet i Bromölla

Läs mer

Sport

Ifö/Bromölla vidare i cupen efter storseger

Vann med 8–1 mot Emmaboda.

Kristianstad

Avrådan från bad i Åhus – ovanlig förhöjning av bakterier

Beskedet kommer mitt under badsäsongen.

Live

Just nu: Mjällby tappade ledningen – förlorade mot Djurgården

Bladetsporten liverapporterade från matchen.

Debatt

”Hatsidan vill åsamka Fenix och pappa så mycket skada som möjligt”

”Om en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den en sanning”.

Bromölla

Brott: Försökte våldta äldre kvinna

Slog ned henne och slet i kläderna.

Coronavirus

Corona: Nytt dödsfall på boende

Kommunen presenterar nya siffror.