Ja till Palestina!

Debatt • Publicerad 21 januari 2012

ISRAEL/PALESTINA. Att erkänna Palestina eller inte? Det är egentligen en fråga som är självklar, står inte Sverige för frihet, demokrati och rättvisa?

Då är det självklart att ett folk som levt under ockupation och förtryck skall bli erkända och i förlängningen få ett eget land. Erkänn Palestina och ge palestinierna legitimitet i deras kamp i rätten till ett land.

1947 invaderades Palestina av judar från Europa, strax därefter utropades staten Israel. Från den dagen då Israel utropades till en egen stat dömde man det palestinska folket till ett liv i förtryck och ockupation generation efter generation. Nu har palestinier levt under ockupation i 65 år.

Har de inte betalt priset för européernas skuldbörda, för vad Hitler gjorde mot judarna under andra världskriget?

Monument har rests till minne för de judar som föll offer under andra världskriget, på Gaza bor fortfarande palestinier ovanpå ruinerna av deras forna bostäder som bombades 2008.

Hur länge skall man tillåta Israel fortsätta sätta palestinska barn i fängelse för att de vill ha sin frihet och sin barndom som är deras rätt?

Erkänn Palestinas rätt till existens och återge till det palestinska folket ett erkännande av deras existens!

INTERNAL INTERNAL
Hanna Awad, kommunfullmäktigeledamot Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.