unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Jag är stolt och det borde Liberalerna i Östra Göinge också vara”

Efter 36 år av socialdemokratiskt styre fick Östra Göinge på våren 2010 det sämsta betyg en svensk kommun någonsin fått i SCB:s medborgarundersökningar. På hösten samma år vann Liberalerna och de tre andra borgerliga partierna valet i Östra Göinge och kunde bilda en femklöver tillsammans med miljöpartiet, skriver Patric Åberg (M) i ett svar till Robert Madrusan (L) (16/9).
Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M)
Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M)
Foto: Mikael Persson
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Den 1 januari 2011 tog femklövern över styret av Östra Göinge och satte högsta fart för att utveckla kommunen i en positiv riktning. Skolan, omsorgen, företagandet, miljön och kommunens ekonomi stod högst på agendan. Samtidigt som vi var otåliga och ville se snabba resultat, så visste vi att förändringar tar tid och att de måste komma stegvis genom ständiga förbättringar.

Resan har inneburit många framgångar, enorma utmaningar och en del motgångar. Tillsammans med aktiva göingebor och företagare vände vi Östra Göinges utveckling. Vi byggde framtidstro. Jag är stolt och det borde Liberalerna i Östra Göinge också vara.

quote
Jag förvånas över att du skriver att den politik Liberalerna varit med om att driva sedan 2011 är totalt misslyckad.

Nu är femklövern en treklöver. Men prioriteringarna ligger fast. Du skriver att Liberalerna vill skapa en kommun som ansvarskännande människor vill flytta till, skapa en trygg tillvaro i och se på en ljus framtid för sig och sina barn. Toppen Robert. Det är ju precis det vi arbetat för sedan 2010.

Jag förvånas över att du skriver att den politik Liberalerna varit med om att driva sedan 2011 är totalt misslyckad. Det tycker ju inte göingeborna enligt SCB:s undersökningar, inte de äldre enligt Socialstyrelsen, inte företagarna enligt Svenskt Näringsliv och inte heller alla de företag som valt att bygga och investera i Östra Göinge. Tvärtom.

quote
Vår del av Sveriges integrationsskuld har därför blivit alldeles för stor med hög arbetslöshet, svaga skolresultat och otrygghet som följd.

Vi har arbetat tillsammans för en stark ekonomi i Östra Göinge. Det har vi lyckats mycket bra med. Stabila överskott varje år. Stora investeringar i skola, förskola och omsorg. Kraftig minskning av pensionsskulden och en skattesänkning har vi fixat. Det är jag stolt över och det borde Liberalerna i Östra Göinge också vara.

Du har rätt i att Östra Göinge fått stora statsbidrag. Men det finns en orsak till det. Östra Göinge är en av de fem kommuner i landet som fått ta emot flest flyktingar de senaste åren. Vår del av Sveriges integrationsskuld har därför blivit alldeles för stor med hög arbetslöshet, svaga skolresultat och otrygghet som följd. Det oroar mig mycket och det borde oroa Liberalerna i Östra Göinge också. Men det skriver du inget om.

Patric Åberg (M)

Kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge