GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jag blev också strandsatt utan hjälp med rullstol

Det fanns inte på kartan att jag kunde klara mig själv en hel vecka utan en rullstol när jag bröt foten. Hur svårt kan det vara för kommunen att hjälpa utsatta?
Hjälpmedel • Publicerad 28 juli 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Utan rullstol blir vardagen omöjligt för de som inte kan gå.
Utan rullstol blir vardagen omöjligt för de som inte kan gå.

Jag har även jag råkat ut för, som jag ser det, bristande handläggning, liksom Mia Ekdahl upplevde när hennes däck till rullstolen gick sönder under en helg så hon tvingades att ställa in allt hon hade planerat.

Jag drabbades av en fotledsfraktur, som krävde operation och gips. Jag fick inte alls stödja på foten på fyra veckor.

Jag är ensamstående, och för att kunna hantera min vardag var jag i akut behov av en rullstol. Men det visade sig att det tar över en vecka för kommunens hjälpmedelsavdelning att kunna erbjuda en rullstol i standardutformning!

Hur svårt kan det vara?

Det fanns inte på kartan att jag kunde klara mig själv en hel vecka utan en rullstol. Som tur var, har jag en dotter i Hjärup och där kunde jag bo till dess att kommunen fixade rullstolen.

Nu har jag fått min rullstol, så nu kan jag hantera vardagen till dess jag blir av med gipset.

Agneta Fält

Kristina WihlborgSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.