”Jag har också fått för mig att fem myror är fler än fyra elefanter.”

Det är dags att Liberalerna tar av sig foliehatten, anser Kristianstadsbladets ledarsida.
Debatt • Publicerad 24 november 2018 • Uppdaterad 25 november 2018
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att påstå att någon har en foliehatt på sig används som bekant som ett mycket nedsättande begrepp för personer som tror på galna konspirationsteorier. Och jag inser nu att jag under lång tid låtit mig luras av en världsomspännande konspiration.

Jag har till exempel fått för mig att 144 är mer än 143, det vill säga att de tre rödgröna partiernas 144 riksdagsledamöter är fler än allianspartiernas 143 riksdagsledamöter. Tokigt!

Jag kan nu avslöja att detta inte är den enda konspiration jag trott på. Jag har också fått för mig att fem myror är fler än fyra elefanter.

Jag har dessutom, vilket ju naturligtvis måste vara helgalet, ibland tänkt tanken att ett populistiskt parti som kallar sig nationalister vill att Sverige utvecklas åt ett helt annat håll än vad liberalt sinnade människor vill. Det måste ju bara vara dimridåer utlagda av en ondskefull konspiration.

Ja, Kristianstadsbladets ledarsida har nog rätt. Det är kanske hög tid för mig att jag ta av mig foliehatten och inse att fyra elefanter är väldigt många fler än fem myror, att 143 personer är nästan dubbelt så många som 144 och att de högernationalister som älskar att dela upp människor olika grupper och sedan ställa dem emot varandra egentligen vill samma sak som liberaler som slåss för individens frihet. Det vet ju alla. Eller?

Christer Nylander

Gruppledare för Liberalerna i riksdagen