Annons

Jag nedvärderar inte era väljare – utan er politik

Replik till SD – Hanna Nilsson med flera.
Politik • Publicerad 4 november 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det står självklart väljarna fritt att rösta hur de vill, skriver debattören i sin replik.
Det står självklart väljarna fritt att rösta hur de vill, skriver debattören i sin replik.Foto: Janerik Henriksson/TT

Jag hade förväntat mig en replik från SD då de tar varje chans att slå tillbaka mot allmänhet, partier och föreningar som inte tycker som dom. Det ligger i den nationalistiska rörelsens DNA att alltid agera hårt och kraftfullt mot oliktänkare. Att vi tycker olika om mycket i samhället, både lokalt och nationellt, det är känt av läsarna sedan tidigare. Likaså att vi ser olika på hur Hässleholm kan utvecklas och vilka som är de prioriterade framtidsfrågorna.

Det som däremot är ett lågvattenmärke är att SD skriver mig på näsan att jag nervärderar deras väljare. Påståendet är felaktigt för alla väljare oavsett partisympatier har ett människovärde och varje röst räknas. Min kritik gäller partiet, dess partiföreträdare och kommunicerad politik.

”Men faktum kvarstår att jag tycker att valresultatet i Hässleholm är beklämmande och att Sverigedemokraterna i mina ögon är ett missnöjesparti.”
Annons

Det står självklart väljarna (folket) fritt att rösta hur de vill i en demokrati och jag har sannolikt både vänner, arbetskollegor och grannar som röstar på SD. Men faktum kvarstår att jag tycker att valresultatet i Hässleholm är beklämmande och att Sverigedemokraterna i mina ögon är ett missnöjesparti.

Staffan Fredlund

Annons
Annons
Annons
Annons