”Jag ser ingen logik i ditt resonemang”

Replik till Johan Lindgren ”Felet ligger nästan alltid hos mobbaren” 16 januari
Debatt • Publicerad 22 januari 2014
En ensam flicka på en skolgård. Skolan är en viktig aktör för att informera och motverka mobbning, men grunden i hur man ska behandla andra människor ligger knappast på skolan, skriver insändarskribenten.
En ensam flicka på en skolgård. Skolan är en viktig aktör för att informera och motverka mobbning, men grunden i hur man ska behandla andra människor ligger knappast på skolan, skriver insändarskribenten.Foto: Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Du skriver att ”felet nästan alltid ligger hos mobbaren” vilket enligt mig är väldig fel. Mig veterligen är det aldrig en mobbad persons fel att denne mobbas. Uppenbarligen tror du att det finns barn i samhället som vill bli mobbade och mår bra av detta. Vidare skriver du att det finns mobbning bland Vänsterpartiets väljare.

Hm, här snackar vi om vuxna människor som har rättvisa och solidaritet som ledstjärna. Jag är ledsen, men jag ser ingen som helst logik i ditt resonemang. Du inser väl att ordet ”väljare” i detta fallet riktar sig mot människor som är 18 år och dessa finner man sällan i grundskolan.

Givetvis är skolan en viktig aktör för att informera och motverka mobbning, men grunden i hur man ska behandla andra människor ligger knappast på skolan.

Du använder ordet ”klarsynt” i din replik, men jag ser inte mycket klarsynthet i din replik.

Jag vidhåller dock att en stor del av problematiken mobbning ligger i det ekonomiska USA-inspirerade samhälle vi i dag lever i och jag tror att vi hade löst många av dessa problem genom att minska de ekonomiska klyftorna i samhället i dag.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Nicklas Martinsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.