Jörgen Svensson: Ännu mer nytta att finna digitalt

Debatt Artikeln publicerades

Korsorden i Kristianstadsbladet, går de att lösa även digitalt? Jajamen, samtliga från och med måndag.

Kristianstadsbladet har korsord i den tryckta tidningen varje dag. Korsord är ett klassiskt inslag i en dagstidning. Det är också något man vänjer sig vid, har jag förstått, och få förändringar stör så mycket som korsordsbyten eller byten av seriestrippar. Jag har lärt mig det den hårda vägen och har stor respekt för att många läsare är så oändligt mycket bättre korsordslösare än vad jag är.

Jag skrev i den tryckta tidningen, det är ju det man oftast förknippar med korsord. Papper, penna och inte så sällan en kopp kaffe till det. Mysfaktorn är hög.

Önskemål att kunna lösa kryssen digitalt har funnits längre och nästan lika länge har jag sagt att snart ska det gå.
Jörgen Svensson, chefredaktör

Men fler och fler läsare tar del av våra nyheter och tjänster även i digital form. Det kan vara så att man bara har ett digitalt abonnemang eller att man på resa läser e-tidningen. Önskemål att kunna lösa kryssen digitalt har funnits länge och nästan lika länge har jag sagt att snart ska det gå, ibland har jag till och med sagt att det går, eftersom vår utvecklingsavdelning sagt att det fungerar. Sanningen har varit någonstans mitt emellan, en del har gått att lösa digitalt, andra inte.

Från och med måndag ska veckans samtliga kryss vara möjliga att lösa var helst man tar del av Kristianstadsbladet.

På tal om digitalt. För er som tycker om papperstidningen och som ännu inte aktiverat era digitala konton, gör det! Jag tillhör visserligen också dem som uppskattar den överlägsna läsbarheten i den tryckta tidningen och själva känslan i att bara ha tidningen liggande på köksbordet, inte minst på lördagsmorgnarna. Men det finns så mycket nytta och så mycket roligt att finna för den som använder Kristianstadsbladets digitala utgåvor som ett komplement.

Arkivtjänsten, till exempel, är fantastisk. Det är hur lätt som helst att backa ett år, eller fem år, eller tio år, och läsa om vad som hände just den dagen.

Som sagt, aktivera era digitala konton. Jag lovar, ni kommer inte att ångra er.

Trevlig helg!

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.