unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Jourhavande: ”Hon saknade både vett och empati”

Att folk beter dumt eller struntar i avstånden nu i pandemitider har nog många fått erfara då och då. Men det paret som en av uppringarna stötte på i livsmedelsbutiken tar nog priset.
Vissa har svårt att skilja på ditt och mitt.
Vissa har svårt att skilja på ditt och mitt.
Foto: Hasse Holmberg/TT
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Damen som ringer vill kalla sig ”Ledsen kund” och att hon har anledning till det är inte svårt att förstå.

– Jag är äldre, men tänkte ändå handla lite livsmedel häromdagen, berättar hon.

quote
Plötsligt knuffar kvinnan i paret till mig på armen och fräser ”flytta på dig så vi kan komma fram”.

Och trots att det syntes att hon är i riskgrupp och hade munskydd på sig och trots markeringar i golvet och skyltar överallt i butiken så var det ett par som trängde sig tätt intill henne.

– Plötsligt knuffar kvinnan i paret till mig på armen och fräser ”flytta på dig så vi kan komma fram” och trängde sig förbi, fastän att jag skyndade mig så mycket jag kunde.

Tyvärr slutade eländet inte där. För när hon kom hem insåg hon att paret även fått med sig flera av hennes varor, som hon inte hunnit fram och packa ner. Varor för nära hundra kronor.

– Det är ju inga stora pengar, men vem tar med sig någon annans varor? Jag har frågat i butiken, men ingen har hört av sig om att de fått med sig något av misstag heller. Jag hoppas att de läser detta och åtminstone får sig en tankeställare, säger hon.

– Jag har själv jobbat hela mitt liv inom vården och vet hur oerhört kämpigt de har de nu. Hur kan man vara så tanklös och empatilös nu när det finns smitta?

Ann i Broby blev glad när hon läste kommunalrådet Patric Åbergs (M) insändare i måndagstidningen:

– Jag vill tacka både honom och övriga styrande i Östra Göinge. Tack för allt ni har åstadkommit i den här kommunen sedan ni tog över makten. Hoppas ni får fortsatt förtroende vid nästa val.

Trafik får avsluta spalten.

Monica har mejlat oss och är upprörd:

– När jag hämtade in tidningen i dag blev jag helt bestört över att se bilderna från trafikolyckan i Bjärlöv, skriver hon

– Precis på denna plats fick vi väja för en stor älg fredagen för en och en halv vecka sedan. Jag ringde då till SR:s trafikradio direkt, men något meddelande kom inte i radion. I vart fall inte inom den närmaste halvtimmen efter att jag hade ringt.

– Naturligtvis hade detta inte hjälpt vid olyckan igår. Men jag kan inte låta bli att känna en viss förbittring över att radion inte tog min varning på allvar!?

Sist ut är ett mejl med lite tankar om hänsyn i trafiken:

– Varför stanna för att trafikljuset lyser rött? Äh, det kommer ingen, jag kör ändå, lite försiktigt. Ingen ser, tänker egoisten. Jag väntar, säkrast för alla, tänker en hänsynsfull medtrafikant.

– Man väljer ju själv vem man vill vara i trafiken. Välj att vara hänsynsfull. Säkrare och bättre både för dig och andra.