Jourhavande: ”hur många fler poliser kommer att sluta efter all kritik?”

Det är fullt även i dagens spalt där trafikfrågor, värme och polisskjutningar är ett urval av det som berör läsarna.
Jourhavande reporter • Publicerad 6 augusti 2018
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Polisskjutningar berör läsare under måndagen. Genrebild.
Polisskjutningar berör läsare under måndagen. Genrebild.Foto: Johan Nilsson/TT

Vi börjar dagens spalt med ett mejl från Marie Jeppsson. Hon vill ge en eloge till sin verksamhetschef i värmen:

” Personalen på min arbetsplats fick ett mail idag från verksamhetschefen . Tänk om alla chefer tänkt så här ! Citerar: värmen påverkar oss alla på olika sätt. Jag har idag lyft till ledning att jag tycker det är bra att det är fokus på sjuka och äldre men att det även är viktigt att ha fokus på alla medarbetare! Det är helt ok att ni tar extra pauser i ert arbete pga värmen för att må bra. Bestäm själv vad just Du behöver för att fortsätta må bra i denna tropiska värme!” ”

Siv har blivit berörd av polisskjutningen i Stockholm där Erik Torell som hade Downs syndrom sköts ihjäl.

– Jag har funderat på att media har skrivit mycket om Erik som tråkigt nog blivit skjuten av polisen, men jag tänker också på poliserna i mörkret på natten som i en stressig situation sköt, nu måste må mycket dåligt. Hur många fler poliser kommer att sluta efter all kritik? säger hon.

En Vinslövsbo undrar:

”En planfri korsning för Vanneberga i Vinslöv må vara en bra valfråga för både C och L men hur realistiskt är det egentligen att Trafikverket skulle anse det ekonomiskt försvarligt att inom en snar framtid genomföra en så genomgripande och dyrbar lösning, när det redan finns en planfri korsning i närheten.”

Slutligen vill Marie-Louise Toll kommentera Lars Lovéns insändare i tidningen den 3/8 om det svåra att bedriva sjukvård utan personal:

” Jag vill understryka det farliga i när ansvarig ledning inte förstår allvaret i situationen, inte har nåtts av klagomålen och då givetvis nekar till att patientsäkerheten är hotad. Småcheferna  bör rannsaka sig själva vem som är ansvarig för den uppkomna situationen, och lyssna på vad Lars Lovén framför, eftersom han har god insyn i problematiken. Han skriver att en chef är skyldiga att bete sig så personalen vågar framföra sina synpunkter om vad som behöver förbättras och, jag citerar från hans artikel:” ...våga föra fram deras synpunkter till högre instans, om inte de egna befogenheterna räcker till för att förbättra situationen”.

Clara ArvidssonSkicka e-post