unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Jourhavande reporter

Kalle: ”Det är kutym i svenskt näringsliv”

Dagens spalt tar upp flera aktuella ämnen: mingelfester i besparingstider, centrums framtid och barnbidraget.
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det kommunala bolaget ABK planerar för en mingelfest inför vd Henrik Strands 60-års jubileum. Uppvaktningen har väckt reaktioner i kommunen, där det genomförs och planeras neddragningar med mångmiljonbelopp.

Men Kalle tycker att diskussionen är småaktig.

– Jag tycker att det är trams, det handlar om den svenska avundsjukan. Det är kutym i svenskt näringsliv att ordna sådan här tillställningar.

Ett återkommande tema på debattsidorna är frågan om innerstans framtid när butikerna lämnar stan. I fredags publiceras en debattartikel av Pierre Månsson (L) där han argumenterar för att butikerna kommer att finnas där konsumenter handlar.

Ylva Hjert-Åstenius har reagerat på kommunalrådets ord:

”Det spelar ingen roll hur många försvarstal Pierre Månsson skriver för han har satt sig själv på kartan som den politiker som förstörde Kristianstad centrum. Har han glömt alla protestlistor? Han brydde sig inte för det som hade hänt i alla andra städer skulle inte hända i Kristianstad. Var han aldrig i Kristianstad centrum och upplevde den blomstrande julhandeln på "den gamla goda tiden"?”

En annan läsare som mejlat oss funderar över barnbidraget, ett bidrag som diskuteras efter att ledarskribenten Johanna Nylander argumenterat för att det ska skrotas:

”Barnbidragets syfte är att hjälpa barnfamiljer ekonomiskt. Så varför inte ge dubbelt barnbidrag till första barnet. Första barnet kostar mest pengar, det finns inget syskon att ärva. När andra barnet föds kan det räcka med ett barnbidrag. Och när tredje barnet föds kan ytterligare ett halvt bidrag tillföras familjen. Fjärde barnet får inget ytterligare. Varför ska samhället gynna dem som väljer att föda många barn till en värld som redan är överbefolkad? På detta sätt får alla familjer rätt att själva bestämma antalet barn men måste samtidigt ta ansvar för barnens försörjning. Detta kan även underlätta kvinnors väg till ett arbete.”

Till sist, förra veckan ringde Gunilla och berättade om en anhörigs plånbok som försvunnit på Allögårdens trygghetsboende. Nu har den återfunnits.

– Det har varit sådat liv kring den här plånboken men nu har den kommit tillrätta. Det är en liten solskenshistoria och alla är nöjda och glada.

Läs mer

Kristianstadsbo smugglade in valpar – bar på dödlig virusinfektion

Kristianstad

Kristianstadsbo smugglade in valpar – bar på dödlig virusinfektion

Flera av hundarna tvingades avlivas. Nu är mannen dömd.

Malin Lernfelt: Förlossningsvården måste bli bättre

Ledare

Malin Lernfelt: Förlossningsvården måste bli bättre

Välkommet med extra pengar.

Är 349 för många?

Ledare

Är 349 för många?

Skulle Sveriges riksdag kanske klara sig med färre ledamöter?

”Personer från Skåne äga ej tillträde”

Bromölla

”Personer från Skåne äga ej tillträde”

Besökare från Danmark till Sverige tvingades underkasta sig tvättning och dammsugning vid gränsen.

Klas Östergren berättar sin version av händelserna inom Svenska Akademien. Men Sydafrika är det viktigaste.

Kultur

Klas Östergrens nya är en tegelsten att förälska sig i

Underhållande, bildande, samhällskritisk, öppenhjärtig, tycker recensenten Lena Kvist.

Ystadsbon Manaf Hasan beordrades av sitt tåg från Malmö till Luleå för kontroll av Tullverkets personal. Inget hittades men Manaf missade sin resa.

Ystad

Plockades ut av tullen och missade sin semester – för att resan ”lät konstig”

Fick genomgå avklädd kroppsvisitation: ”Jag var så otroligt arg."