GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kan man lita på att Lööf inte hamnar i den blåbruna famnen?

Centerpartiet går nu på en extremt smal slak mittenlina och vi väljare vet inte på vilken sida de kommer att falla: Till vänster eller höger.
Politiks röra • Publicerad fredag 08:53
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) under onsdagens omröstningar i riksdagen.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) under onsdagens omröstningar i riksdagen.
Foto: Erik Simander/TT

Efter att ha lyssnat på tillsättandet av en ny statsminister med efterföljande budgetdebatt kan göras följande reflektion.

Trots att man förhandlat med regeringen och varit överens, ville inte Centerpartiet löpa linan ut och rösta för den gemensamma överenskommelsen.

Nu ville man givetvis "hämnas" på att Vänsterpartiet fick ett visst inflytande. Nu går man på en extremt smal slak mittenlina och man vet inte vilken sida man kommer att falla, till vänster eller höger.

Nu föll man till höger när det gäller budgeten, då man lade ner sina röster, och därmed tog ett steg närmare SD. Frågan är när man för gott åter kommer att hamna i den blåbruna famnen?

”Nu föll man till höger när det gäller budgeten, då man lade ner sina röster, och därmed tog ett steg närmare SD.”

När det gäller Nyamko Sabuni läste jag en rolig historia, som gick ungefär såhär: Hon kan jämföras med en plastpåse som blåst upp i ett träd och fastnat där. Ingen vet hur hon kom dit och ingen bryr sig om att plocka ner henne. Nu har hon tydligen på något sätt tagit sig ner och är på väg att krypa upp i Jimmie Åkessons knä, där redan Ebba Bush och Ulf Kristersson sitter.

I och med att ”nyssnazistiska” Jimmie Åkesson har kommit in i ”värmen" har tuppkammen tydligen växt några enheter på honom och omedelbart efter statsministeromröstningen utlovade han en misstroendeförklaring mot Per Bolund.

Vad misstroendet bestod i framgick inte, förmodligen om slutförvaret om kärnkraftsavfallet.

Nu behöver han inte åstadkomma denna förtroendeomröstning, då Miljöpartiet lämnar regeringen.

Lars Nord, Hässleholm

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.